ManşetYurtiçi

Okulların Açılmasıyla İlgili Karar 1 Mart’taki Kabine Toplantısında Verilecek

İkinci aşamasının 1 Mart’ta başlaması planlanan yüz yüze eğitimle ilgili yapılan yeni açıklamaya göre, okullara geri dönülmesiyle ilgili karar 1 Mart’taki Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında verilecek.

İstanbul ve Ankara Valilikleri’nden yapılan açıklamaya göre iller vaka sayılarına göre risk gruplarına ayrılacak, yüz yüze eğitime geçilmesiyle ilgili kararlar il bazında verilecek.

4 risk grubuna (düşük, orta, yüksek, çok yüksek) ayrılacak iller arasında risk seviyesi düşük olanlarda okulların açılma ihtimali bulunuyor.

Daha önceki kararda, koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitime kademeli geri dönüşte 2. aşamanın 1 Mart’ta başlayacağı açıklanmıştı.

Ancak İçişleri Bakanlığı’nın dün yayımladığı genelge ardından son karar için 1 Mart’taki kabine toplantısının bekleneceği belirtildi.

Buna göre 1 Mart Pazartesi günü, mevcut kurallar dahilinde okula giden öğrenciler yüz yüze eğitime devam edecek, diğer öğrenciler için alınacak kararlar ise 2 Mart Salı gününden itibaren geçerli olacak. Yani bu öğrenciler 1 Mart pazartesi okula gitmeyecek.

15 Şubat’ta başlayan ikinci dönemde köy okulları ile anaokulları yüz yüze eğitime yeniden geçiş yapmıştı. İlkokullarda tüm sınıf seviyelerinde, 8 ve 12’inci sınıflarda ise 1 Mart’tan itibaren yüz yüze eğitim başlatılacaktı.

BBC NEWS

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.