DünyaGenelGündemKöşe YazılarıManşetSiyasetTürk Dünyası

Nigar ÖGEDAY Yazdı: ”Uyanın Yok Olmayla Yüz Yüzeyiz”

Herkesin gözüne bir at gözlüğü takmışlar sanki.
Yıllardır insanlar kutuplaşıp diye dert yandık.

Ama son izlemlerim gösterir ki olay kötüleşmekten daha vahimdir.
Bizim gibi görünen içteki sızmalar resmen Azerbaycan, Türkiye ve Türk milletine Savaş açıp.
En dehşetlisi de odur ki buna bazı Türkler de körü körüne destek verir.
Önce İslam’a saldırırmış kimi Türk halkın hedef alanlar, Şimdi de Erdoğan’a, Aliyev’e saldırırmış gibi Türkiye’yi ve Azerbaycan’ı hedef almakta. Her iki ülkemizde durum aynı.
Bizim saftirikler anlamır ki, Türkiye’de 50 senedir bu memleketin çocuklarının kanını döküp Türk yurdunu bölüp üzerinde korsan bir devlet kurmak isteyenlerin, 35 senedir Azerbaycan topraklarını işgal edip üzerinde katliamlar yapanların tek derdi devletlerimiz ve Türk milletidir.
Erdoğan da Aliyev’de gider başka bir Ali ya velisi gelir durum asla değişmeyecek. Türk devletleri ve Türklere olan nefret durmayacak. Ta ki bu topraklarda Türk düşmanları hakim olana kadar.
Şimdilik bunu yapmakta zorlanırlar. Çünkü bu ülkede hala bütün oyunlara rağmen Vatanını milletini devletini örfünü adetini Seven ve sahiplenen namuslu insanlar var. Bütün zorluklara rağmen makam için değil Vatan için mücadele veren fakir kommalarda yaşayan büyük yürekli Kahramanlar yetiştirilir.
Düşman bunun da farkında. O yüzden Türk cumhuriyetlerinde değerleri yok etmek için milyarlarla dolar para harcıyorlar.
Fener Patriği V. Gregorius’un, Rus Çarı II. Alexander’a yazdığı bir mektup da yazar: (ki, Rusya’nın İstanbul Sefiri General İgnatiyef’in hatıralarında da yer alıyor) Osmanlı hükümetinin eline geçmiş ve Patrik “ihanet ”ten yargılanarak idam edilmişti (22 Nisan 1821).

“Türkleri maddeten ezmek ve yıkmak mümkün değildir. Çünkü Türkler çok sabırlı ve mukavemetli insanlardır. Gayet mağrurdurlar ve izzet-i nefis sahibidir.
Bu hasletleri de dinlerine bağlılıklarından, kadere rıza göstermelerinden ana ve ananelerinin kuvvetinden, padişahlarına, kumandanlarına, büyüklerine olan itaatlerinden gelmektedir.
Türkler zekidirler ve kendilerini müspet yolda sevk ve idare edecek reislere sahip oldukları müddetçe de çalışkandırlar. Gayet kanaatkârdırlar. Onların bütün meziyetleri, hatta kahramanlık ve şecaat duyguları da ananelerine olan bağlılıklarından, ahlaklarının salâbetinden gelmektedir.
Bu nedenle; Türklerde evvela itaat duygusunu kırmak ve manevi bağlarını yok etmek, dini metanetlerini zaafa uğratmak icap eder.
Bunun da en kısa yolu, milli ve manevi ananelerine uymayan harici fikirler ve davranışlara onları alıştırmaktır.
Maneviyatları sarsıldığı gün, Türkleri zafere götüren asıl kudretleri sarsılacak ve maddi vasıtaların üstünlüğü ile yıkmak mümkün olabilecektir. 
Bu sebeple Osmanlı Devleti’ni tasfiye için mücerret (soyut) olarak harp meydanındaki zaferler kâfi değildir ve hatta sadece bu yolda yürümek, Türklerin haysiyet ve vakarını tahrik edeceğinden, hakikatlere nüfuz edebilmelerine sebep olabilir. 
Yapılacak olan Türklere hissettirilmeden bünyelerindeki bu tahribi tamamlamaktır.”
Mektubu okurken ve bugüne bakarken düşmenin üzerimizde oynadığı oyunun az da olsa neticesini görebiliriz.
Türk’ün gücüne güç katan tüm değerlerine neyin ki saldırı var kendimizden olanlar bile bu değerleri ayaklar altına atıp.
Özellikle kadınlar üzerinden kadına Güya azatlık verecek adı altında yürütülen yok etme siyaseti durdurulmalı, televizyonlardaki Gündüz kuşaklarında çocuk kadın “hakları” adıyla yok edilen aile değerleri operasyonları yasaklanmalı. üniversitelerde bilim yerine siyasetin yapılmasının suç olduğu onaylanmalı,, özgürlük adı altında saygısızlık, terbiyesizliğe son verilmelidir.
Aksi takdirde bir toplum olarak yok edilme tehlikesiyle yüz yüzeyiz. Bugün AKP MHP, İYİ parti, YAP, AHCP cenahında olanlar değil, CHP içindeki Kürtçü Rumcu kesimlerin birbirini yemesi değil, Akşener’le Kaftancıoğlu’nun fendinin kimi ise yenmesi değil, Beni en çok ilgilendiren ve rahatsız eden Bizi biz yapan değerlere uygulanan soykırımdır.
Umarım geç olmadan uyanır Türkü Türk yapan o muhteşem değerlere sahip çıkarız. Aksi takdirde bizi Silahsız Savaşsız neyin ki yenecekler tarihten silecekleri.

Ey Türk uyan kendine gel.
Sen kendine dönerken muhteşem olursun

Gazeteci Nigar ÖGEDAY

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.