ManşetSağlıkYurtiçi

Pandemi Sürecinin Hayatımızın Her Alanında Derin İzler Bırakması Kaçınılmaz

Koca “Sağlık Bakanı olarak bütün çabamı ve zamanımı vatandaşlarımızın sağlıklı nefes aldığı günlere ulaşması için yoğunlaştırdım. Pandeminin hayatın her alanında izler bırakması kaçınılmaz, bu izlerin kadınlarımızda daha derin olması muhtemel” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, KADEM tarafından düzenlenen 7. Toplumsal Cinsiyet Adaleti Kongresine video konferans yöntemiyle katıldı.

Kongrenin insan ve toplum kalitesine ve Türkiye’nin medeniyet yolculuğuna değer katacak sonuçlar getirmesi temennisinde bulunan Koca, salgının Türkiye’yi ve tüm dünyayı sarsıcı şekilde etkilediğini ve halen etkilemeyi sürdürdüğünü belirtti.

“Bu açıdan bakıldığında sağlıklı topluma ulaşma çabası, tıbbi olmanın yanında sosyal bir mücadeleye de ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor. Devlet olarak bu yönde belirlediğimiz stratejik hedeflerin toplumsal ve sektörel düzeyde davranış değişikliği sağlaması için çabamızı sürdürüyoruz. Kovid salgınının bizden götürdüğü pek çok şeyin yanında bize kazandırdığı fırsatlar da vardır. Bu salgında 83 milyon olarak sağlık risklerine karşı en örgütlü mücadeleyi dinamik bir şekilde gerçekleştirmeyi başardık. İnşallah bu salgını en kısa zamanda geride bırakacağız. Mücadelemiz devam edecek, sağlıklı insan mücadelemizi, şiddet başta olmak üzere yıkıcı sorunlardan arınmış sağlıklı toplum mücadelemizi, sağlıklı çevre mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunun için de pandemi ile zirve noktada olan toplumsal duyarlılığımızı sürekli diri tutmalıyız.” dedi .

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.