MİT’e Geçen Yıl Terör Örgütlerine Yönelik 23 Bin İhbar Geldi

Milli İstihbarat Teşkilat (MİT) Başkanlığına, 2020’de terör örgütleriyle ilgili iletilen 23 bin 553 ihbardan yaklaşık 3 bini operasyona dönüştürüldü.

Milli İstihbarat Teşkilat (MİT) Başkanlığına vatandaşlar tarafından yapılan ihbarlar geçen yıl 2019’a göre artış göstererek 23 bin 553 oldu. MİT’e yapılan her ihbar titizlikle incelendi, asılsız ihbarlar süzülüp elendi.

Başta FETÖPKK ve DEAŞ olmak üzere terör örgütleri ile ilgili ihbarlar dikkatle analiz edildi, bu analizler sonucu ihbarların yaklaşık 3 bini ilgili makamlarla paylaşıldı.

Paylaşılan ihbarlar, MİT ve kolluk güçleri tarafından operasyona dönüştürülürken, bu kapsamda yapılan ihbar sayısında da bir önceki yıla göre artış oldu. MİT ve kolluk güçlerinin çalışmalarıyla terör örgütlerine büyük darbe vuruldu.

MİT, sınır ötesinde de etkinliğini artırdı. 2020’de sınır ötesiyle ilgili ihbarlarda da artış görülürken özellikle PKK ve FETÖ’ye yönelik yapılan ihbar sayısı bir önceki yıla göre yüzde 63 yükseldi. Sınır ötesinde MİT tarafından birçok başarılı operasyona imza atıldı.

AA

Exit mobile version