Manşet

Mısır ve Ürdün İstihbarat Şefleri, Biden Yönetimine Hazırlanmak İçin Abbas İle Bir Araya Geldi

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, dün öğleden sonra Ramallah’ta Mısır ve Ürdün istihbarat başkanları ile bir araya geldi. Filistin Devlet Başkanlığı, parlamento ve Ulusal Konsey için seçimlerin yapılacağını Abbas’ın açıklamasından iki gün sonra, Filistin İstihbarat Teşkilatı Başkanı Majed Faraj da toplantıya katıldı.

Wafa haber ajansına göre , iki istihbarat şefinin ziyareti, Filistinliler ve Arap komşuları arasında Biden yönetimiyle angajmana hazırlık aşamasında devam eden koordinasyon bağlamında gerçekleşti.

Bir PA yetkilisi, “Washington ile temaslarımızı sürdürmeye karar verdik” dedi. “Yeni ABD yönetimi konusunda iyimseriz. Arap kardeşlerimizle tam koordinasyon içindeyiz.”

Filistinliler, ABD Başkanı Donald Trump’ın giden yönetimi altında çok sayıda gerileme yaşadılar ve İsrail yanlısı tutumundan şikayet ettiler. Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in birleşik başkenti olarak tanıması ve ABD Büyükelçiliğinin şehre taşınması uluslararası hukuka aykırıdır. Dahası, tartışmalı Ortadoğu ” barış planı ” İsrail’e, yasadışı yerleşimler de dahil olmak üzere işgal altındaki Batı Şeria’nın bölgelerini ilhak etmesine yeşil ışık yaktı.

Mısır Genel İstihbarat Teşkilatı Başkanı Abbas Kamel Ramallah’tayken, Cumhurbaşkanı Abdül Fettah El Sisi’den ülkenin Filistin meselesine adil ve kapsamlı bir çözüme ulaşma gereği konusundaki değişmez duruşunu teyit eden bir mesaj verdi

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.