Mısır Milletvekili,ABD’li İsyancıları Serbest Bırakmak İçin müdahale Etmeye Çağırdı

 Mısırlı bir milletvekili, dışişleri bakanından ABD’deki Capitol Hill’e yapılan saldırının ardından tutuklanan isyancıların serbest bırakılması için müdahale etmesini istedi .

Erken Ocak Trump yılında destekçileri baskın o onun destekçileri çağırdı sonra Capitol Hill Washington DC bina miting ve Cumhuriyetçiler savunmak öncesinde  Joe Biden’ın seçim zaferinin.

BBC’ye göre, Cryptocurrency veri şirketi Chainanalysis, bir dizi aşırı sağ aktivistin saldırıdan önce yüz binlerce dolar Bitcoin aldığını ortaya çıkardı .

ABD’nin Columbia Bölgesi Savcısı, 400 şüphelinin tespit edildiğini ve 135 kişinin tutuklandığını söyledi.

O gün Konfederasyon bayrağı taşıdığı görülen Kevin Seefried olarak tanımlanan bir adam, kısıtlı bir binaya girmek, şiddetli giriş ve düzensiz davranışla suçlandı.

Binaya plastik bağlar taşıyan diğer iki adam da tutuklandı, Eric Gavelek Munchel ve Larry Rendell Brock.

Adalet Bakanlığı yetkilileri, bazı oyunculara karşı, onları 20 yıla kadar parmaklıkların arkasında görebilecek kışkırtıcı faaliyet suçlamaları düşündüklerini söylediler.

Mısır’ın General Abdülfettah Al-Sisi ve Trump’ın yakın müttefikleri olduğu biliniyordu, ikincisi, ilkinden “en sevdiği diktatör” olarak bahsediyor.

Al-Sisi ve Biden arasındaki ilişkinin, Biden insan hakları ihlallerine karşı daha güçlü bir duruş sergileyeceğine ve Al-Sisi için artık “boş çekler” olmayacağına söz verdiği için nasıl görüneceğine dair tartışmalar oldu.

MEM

Exit mobile version