Manşet

Mısır, Libya’nın Geçici Hükümetine Destek Sözü Verdi

Mısır Cumhurbaşkanı Abdel-Fattah Al-Sisi dün ülkesinin Libya’daki geçici yürütme otoritesine destek sözü verdi .

El Sisi’nin sözü, Libya Cumhurbaşkanlığı Konseyi başkanı Muhammed Menfi ve geçici yürütme otoritesinin oluşumundan dolayı kendilerini tebrik etmek için geçici Başbakan Abdulhamid Dbeibeh ile yapılan iki ayrı telefon görüşmesi sırasında geldi .

Menfi’ye verdiği demeçte Al-Sisi, “Yeni Libya liderliğinin seçilmesi, tüm Libya devlet kurumlarının çalışmaları için yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor.” Mısır’ın “Libyalı kardeşlere ekonomik konularda destek ve yardım sağlamaya devam edeceğini” vurguladı. güvenlik ve askeri seviyeler. “

Mısır cumhurbaşkanı ayrıca Dbeibeh’e yaptığı telefon görüşmesinde Mısır’ın “istikrarı yeniden tesis etmek ve Libya devlet idare mekanizmalarını tamamlamak için Libyalıların tüm ihtiyaçlarını karşılamaya devam etmeye” hazır olduğunu doğruladı.

Son zamanlarda Mısır’ın Libya krizi konusundaki pozisyonu, dönek General Halife Hafter’e yıllarca askeri ve lojistik destek sağladıktan sonra, Aralık ayında bir Mısır güvenlik ve diplomatik heyeti Libya’nın başkenti Trablus’u ziyaret etti ve daha sonra Libya hükümet yetkililerini kabul etti.

Hafter milisleri, otorite için uluslararası alanda tanınan hükümete karşı savaşırken, sivil ölüm ve yaralanmalara ve büyük maddi hasarlara yol açtığı için, Libya yıllardır silahlı bir çatışmadan muzdarip.

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.