AsyaAvrupaDünyaGenelGündemKöşe YazılarıManşetOrtadoğuSiyasetTürk Dünyası

Lütfullah Kaleli Yazdı: ”   TÜRK DÜNYASINA BÜYÜK TUZAK”

  Yine önce basından derlediklerimizi aktarmakla başlayalım. İngiltere ne karşılığında –hangi şartlarda 300 milyar doları, Kılıçtaroğluna verecek. Siyasal cinayet iddialarına yunan gazeteciden destek;Erdoğan kazanırsa vurulmalı, CHP, Kıbrıs sorununa tarafsız yaklaşacağız.Terörle mücadele  yasası- Avrupa’ya vizesiz seyahat- ve Avrupa’ya Demirtaş ile mesaj(ne mesajı)

                CHP kırmızı çizgimiz, Vatan ve bayrak diyor. AGİT, seçimlerden muhalefet gibi endişeli. ABD Türkiye’ye deli gömleği giydirmek istiyor. Aya İrini’ye HAÇ – İsveç’te devlet kurumları önüne PKK paçavrası.

                AYDINLIK GAZETESİ:  Beste Gül Önerenin dış politikada dengesizlik yazısı ve Vatan Partisinin İran tuzağına düşmesi. (İran’ın Türk devletleri teşkilatına katılması.)

                Düşündüklerimizi dile getirmeye başlayalım. İngiltere’ki – Kıbrıs’ı bizden çalan – altınlarımızın üzerine yatan- ezeli düşmanımız! Bize neden 300 milyar dolar parayı borç versin! Karşılığında neler vaat edildi. Kılıçtaroğlu’nun  siyasal cinayetler iddiasına Yunanistan’dan destek ; Erdoğan kazanırsa vurulsun. 

                Kıbrıs sorununda tarafsız olacağız,, CHP’nin bu yaklaşımı Kıbrıs’ı vereceğiz demenin kibarca ifadesidir. Rahmetli Ecevit ve Erbakan’ın kemiklerini sızlatmaktır. Terörle mücadele yasasını değiştireceğiz- Demirtaş’la batıya mesaj vereceğiz. Ne mesajı Allah aşkına adamlar,PKK paçavralarını devlet binaları önlerine asıyor- Saraylarında PKK’lıları ağırlıyorlar. Desenize Türkiye’yi bölüp Avrupa’ya hediye edeceğiz diye.

                Tüm bunların üzerine çıkıp birde diyorsunuz ki; kırmızı çizgimiz Vatan ve bayrak; sevsinler sizin kırmızı çizgilerinizi.

                Sayın içişleri bakanı: ABD Türkiye’ye deli gömleği giydirmek istemiyor. Türkiye’yi yok etmek istiyor. Bizim bildiklerimiz ve  yalnızca devlet erkanının bildikleri size yetmedi mi!Hala anlayamadınız mı.

                Gelelim  Vatan Partisine; Beste gül hanım ,Soydaşımız, canımız, Azerbaycan’a verilen SİHA lardan Baykar’ın Azerbaycan’la ilişkisinden rahatsız olmuş. Eleştiriyor hem de çala kalem. Fanatik bir İranlı yazsa ancak bu kadar olur.

                Vatan partisinin İran’ın Türk devletler teşkilatına katılması için gösterdiği çaba ve temaslar, çok kötü. Karadeniz işbirliği teşkilatı sulanınca ne oldu! Şimdi ağzına alan var mı? Türk dünyasının ortasına mayın döşemekten bir farkı yok. Türk devletleri teşkilatının içine sokulmuş Truva atı. Türk devletler teşkilatı bir Fars oyununa kurban mı edilmek isteniyor. Hiç mi, tarih okumadınız! PKK yı topraklarında barındıran İran değil mi! ,Tarih boyunca, bizim kuyumuzu kazan- bizi ardımızdan vuran İran değil mi?

                Yayınınızda söylediğiniz yararlara gelince, Ayrı bir antlaşma, yapılabilir, İran bizimle dost olmak istiyorsa, somut adımlar eşliğinde bazı şeyler yapılabilir. Önce Ermenistan’ı desteklemekten, Azerbaycan’a kötülük yapmaktan, tekerimize taş koymaktan vazgeçmelidir.

                Azerbaycan’ın güneyindeki soydaşlarımızı baskılamaktan vazgeçmeli self determinasyon hakkını tanımalıdır. Tarihi Türk Topraklarını derhal asıl sahiplerine iade etmelidir. Dış politikada yollar ,iyi niyet taşları ile döşeli değil. Vatan partisi derhal bu hatadan dönmeli,  düşüncelerini yeniden somut bir şekilde,  ülkemiz ve soydaşlarımız yararına şekillendirmelidir. İran’a Türk devletleri teşkilatı dışında başka bir yer bulmalıdır.

                Biri benim bu yazımı  Doğu beye ulaştırmalı, Doğu beyin yurtsever olduğunu biliyorum. Mantık ve doğruluk esasına dayalı yeni bir yaklaşım sergileyeceğinden çok umutluyum.

                Görklü Çalap’ımızın görkemli selamları devletimiz ve bağımsızlığımız yolunda hata yapmayan ihanet etmeyenlerin üzerine olsun vesselam.               

NOT Ramazan bayramınız kutlu olsun.

                                                                                                                                          LÜTFULLAH KALELİ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.