ManşetYurtiçi

Bakan Karaismailoğlu: Ülke Genelinde 18 Yılda 28 Bin Kilometrelik Bölünmüş Bir Yol Ağımız Oluştu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Türkiye’de oluşturulan bölünmüş yol uzunluğunun 28 bin kilometreye ulaştığını söyledi.

18 yıldır kentlerin değişen ihtiyaçlarına cevap verecek çalışmaları hayata geçirmeye çalıştıklarını, Adıyaman’ın da bu anlamda önemli yatırımlar elde ettiğini anlatan Karaismailoğlu, Adıyaman programı sırasında devam eden projeleri izleyip, durumlarını öğrenip, değişen ihtiyaçlara cevap verecek şekilde yeni istişarelerde bulunacaklarını aktardı. Projeleri şehirlerin ihtiyaçlarına gör şekillendirdiklerini dile getiren Karaismailoğlu, şunları söyledi:

“Ülke genelinde 18 yılda 28 bin kilometrelik bölünmüş bir yol ağımız oluştu. Artık Edirne’den Şanlıurfa’ya kadar bölünmüş bir yol ağına sahip olduk. Bahsettiğimiz 28 bin kilometrelik yol, aslında Türkiye’deki taşıt hareketliliğinin yüzde 80’ini kapsıyor. Bu yollarda taşıt hareketliliği yüzde 170 artmasına rağmen trafik kazalarında yüzde 70 azalma oldu. Bu da demektir ki binlerce can kurtarıldı. O yüzden Bakanlığımızın çalışmaları çok önemli çünkü direkt olarak vatandaşlarımızın hayatına dokunan çalışmalar.”

Bakan Karaismailoğlu, kentte devam eden projeleri de en kısa sürede tamamlayıp hizmete açmak istediklerini, bugünkü ziyaretin de bu anlamda önemli olduğunu kaydetti.

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.