Kuveyt, Moderna’nın Covid Aşısı Sağlama Koşullarını Reddetti

Kuveyt Sağlık Bakanlığı dün, Amerikan şirketi Moderna’nın Körfez devletine koronavirüs aşısı sağlayacağı önerdiği koşulları reddetti.

Al-Qabas’a, şartların şirketin “belirli miktarlarda aşı tedarik edememesini ve ayrıca bakanlıkların kullanılmaması durumunda dozların yüzde 30’unu iade etme hakkının olmamasını” içerdiğini söyledi.

“AstraZeneca-Oxford aşı serisinin ilkinin onaylanması ve gelmesinin ardından, bakanlık şu anda geliştirilmekte olan ve onaylanması beklenen Johnson & Johnson aşısının sonuçlarına karşı klinik deneylerdeki en son gelişmeleri izliyor. ve iki hafta içinde ruhsatlandırıldı, “dedi.

Bakanlığın Rus, Çinli ve Amerikalı aşı üreticileriyle temas halinde olduğunu ekleyerek, Pfizer ve AstraZeneca’dan gelen tekliflerin hiçbirinde karara varmadığını belirttiler. Kaynaklar, “Bakanlığın, müzakereler yeniden başladığında Johnson & Johnson ve Moderna’dan gerekli aşıların bir kısmını ithal etme olasılığı var.” Dedi.

ABD’nin Worldometers verilerine göre şimdiye kadar Kuveyt’te 957’si hayatını kaybeden toplam 162.282 kişi koronavirüse yakalandı ve 155.303 kişi iyileşti.

MEM

Exit mobile version