Kızıl Haç: Yemen’de 16 Çalışan, 10 Yılda Öldürüldü

Uluslararası Kızıl Haç Komitesi (ICRC), son on yılda Yemen’de 16 çalışanı ve gönüllüsünün öldürüldüğünü ortaya çıkardı.

Al-Zawqari, “2011 yılından bu yana, ICRC Yemen’de altı çalışan ve on Yemenli gönüllü olmak üzere 16 personelini kaybetti, bunların hepsi çeşitli valiliklerde insani yardım sağlamak için çalışıyordu” dedi.

“İnsani yardım çalışmalarını yürütürken personelimizin öldürüldüğünü ve yaralandığını görmekten büyük üzüntü duyuyoruz.”

“Çalışanlarımızın hareketini ve çatışmadan etkilenenlere Aden havaalanı üzerinden yardım akışını koordine etmekle görevli ve 1.000’den fazla eski tutukluyu (bir tutukluda) serbest bırakma çabalarına katılan Ahmed’i kaybettik.

Al-Zawqari, “Desteklediğimiz hastanelerden birinde hastalarına daha iyi sağlık hizmeti sunmasını sağlayacak olan doktora tezini sunmak üzere olan Dr Hamid’i de kaybettik” dedi.

“Ruandalı meslektaşımız Kiranga Sidi, radyografi uzmanı olarak uzmanlığını Yemen’deki birçok hastaya sunmak için Yemen’e ulaşmak için binlerce kilometre yol kat etti” diye devam etti.

Al-Zawqari, “Sivilleri etkisiz hale getirmek, tıbbi bakım personelini korumak ve onlara ve insani yardım alanında çalışanların görevlerini yerine getirmelerine izin vermek” ihtiyacını vurguladı

Exit mobile version