Manşet

Kıbrıs Krizinden Çıkmanın Tek Yolu İki Devletli Çözüm

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Kıbrıs konusundaki anlaşmazlığı çözmenin tek yolunun iki devlet kurmak olduğunu söyledi .

İktidardaki Adalet ve Kalkınma partisinin parlamento bloğunun bir toplantısında konuşan Erdoğan, “Yunanistan ve Kıbrıs için artık çözüm yok, iki devletli çözüm var diyorum. Ancak bu şartlar altında Kıbrıs üzerinde masaya oturabiliriz. . Aksi takdirde herkes kendi yoluna gitmelidir. “

Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis’e seslenerek, “Mitsotakis bana meydan okudu. Şimdi sizinle nasıl oturabiliriz? Önce sınırınızı bilin. Gerçekten barış arıyorsanız, bana meydan okumayın.” Dedi.

“Dünya, Kıbrıs Türklerinin yarım yüzyıl boyunca adada devam eden krizin kurbanları olarak kalmasına artık izin vermeyeceğimizi anlamalıdır.”

Kıbrıs, Türk ordusunun adada Yunan hükümeti tarafından desteklenen bir askeri darbeye karşılık verdiği 1974 yılından beri bölünmüş durumda.

Ada, kuzeyi bir Kıbrıs Türk hükümeti tarafından yönetilirken, güney üçte ikisi Kıbrıslı Rumlar liderliğindeki uluslararası alanda tanınan hükümet tarafından yönetilerek etkili bir şekilde bölündü.

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.