Manşet

Kazakistan Kurucu Cumhurbaşkanı Nazarbayev’den Türk Ülkelerine Teklif

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev, Türk Konseyi Devlet Başkanları Zirvesi’nde gerçekleştirdiği toplantıda, “Türk uygarlığının modernleşmesine, özellikle de tüm dünyaya Ahmed Yesevi ve Kutsal Türkistan’ın mirasını sunarak başlamanızı tavsiye ediyorum” dedi.

Türk Konseyi Devlet Başkanları Zirvesi, Kazakistan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıya Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev, Kazakistan’ın kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Japarov ve Özbekistan liderleri Şavkat Mirziyev yanı sıra gözlemci ülke statüsündeki Macaristan’ın Başbakanı Viktor Orban ve Türkmenistanlı yetkilileri katıldı.

Toplantıda söz alan Kazakistan’ın Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev, “Türk uygarlığının modernleşmesine, özellikle de tüm dünyaya Ahmed Yesevi ve Kutsal Türkistan’ın mirasını sunarak başlamanızı tavsiye ediyorum. Bu nedenle bugünkü zirveye ‘Türk dünyasının manevi başkenti olan Türkistan’ konusu altında geçiyor. Nursultan Nazarbayev’in inisiyatifiyle, Türkistan şehri kökten değişti ve yeni bir görünüm kazandı” dedi.

İHA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.