Manşet

Kahire’deki Filistin Görüşmeleri İşgali Dikkate Almadı

Herkes, Filistin bölünmesinin ve on bir buçuk yıldır süregelen siyasi bölünmenin sona ermesini istiyor. Ancak bu bölünmenin sonu, krizin temelini ihmal eden ve çatışmanın asıl nedeni olan işgal olan göz ardı eden anlaşmalarla sağlanamaz.

Bu faktörlerden biri, anlaşmanın seçim kampanyası sırasında Batı Şeria ve Gazze’de siyasi özgürlüklere izin verilmesi, hareket özgürlüğünün sağlanması, işgal altındaki Kudüs’te seçim yapmak için çalışma ve Filistin polisinin vurgulanması gibi kabul edilebilir önlemlerden bahsetmesidir. seçimleri güvence altına almaktan sorumlu olanlar tek başına.

Herkesin kabul ettiğini söylediğimiz bu tedbirler Batı Şeria’da olamaz. Hiç kimse Batı Şeria’nın şehir ve köylerinde Hamas adaylarının önünde işgalin önüne geçemez, işgal güçleri tarafından tutuklanmalarını engelleyemez. Ve hiç kimse 2006 seçimlerinde olduğu gibi işgali Kudüs’te seçim yapmaya zorlayamaz ve kazananları tutuklayamaz veya sınır dışı edemez. İşgal askerlerinin seçim günü müdahale etmeyeceklerini ve bu görevi Filistin polisine bırakacaklarını kimse garanti edemez.

Seçim gününü güvence altına almaktan bahsederken, Filistinlilerin kafa karışıklığına iyi bir örnek olabilir. Kahire’deki diyaloga katılanlar, Filistinli grupların askeri kanatlarının müdahale etmesini ve görevi sadece polisle sınırlandırmasını önlerken bu koşulu kabul ettiler.

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.