ManşetSağlık

Covid-19 Aşılamasına Öncelik Verme Etiği

Artık Covid-19 aşıları piyasaya sürüldüğüne göre , politika yapıcılar bunların hızlı ve eşit bir şekilde nasıl dağıtılacağı sorusuyla boğuşuyorlar . Virüs nedeniyle hasta olanların hayatlarını kurtarmak için onlara ihtiyaç duyulduğu için önce sağlık çalışanlarının aşılanması gerektiği konusunda geniş bir fikir birliği var. Ancak bir sonraki adımda kimin geleceğine karar vermek önemli tartışmalara yol açtı.

Bununla ilgili bir gerçek, 65 yaşın üzerindeki kişilerin Covid-19’dan ölme riskinin gençlere göre daha yüksek olduğu ve 75 yaşın üstünün daha da yüksek risk altında olduğu.

Bir başka ilgili gerçek de, Amerika Birleşik Devletleri’nde ve diğer bazı ülkelerde, dezavantajlı ırksal ve etnik azınlıkların ortalama yaşam süresine sahip olmaları ve bu nedenle 65 yaşın üstündekiler arasında yetersiz temsil

edilmesidir. Yaşlılara öncelik verirsek Bu azınlıklara mensup olanların oranı, nüfusun bütünü içindeki oranlarından daha düşük olacaktır. Bu azınlık üyelerinin halihazırda yaşadıkları birçok dezavantajın ışığında, bu haksız görünmektedir.

Bu adaletsizlik duygusu, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nde bir halk sağlığı görevlisi olan Kathleen Dooling’in farklı bir yaklaşım benimsenmesi önerisini motive ediyor gibi görünüyor.

THE NEW ARAB

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.