EkonomiManşet

İngiliz Süpermarket Zinciri Katar’da Şube Açacak

Qatari Diar ve Ariane Holding Group, Katar’da İngiliz süpermarket zinciri Sainsbury’s’in bir şubesini açmak için bir anlaşma imzaladı . Bu, Körfez ülkesindeki zincirin ilk şubesi olacak.

Sainsbury’s süpermarketi, başkent Doha’nın Downtown bölgesindeki Lusail’in kalbinde yer alacaktır. Önümüzdeki yılın başlarında açılması bekleniyor.

Anlaşma, Katar Diar’ın Geliştirme ve Varlık Yönetimi Direktörü Yousef Abu Bakr Al-Musleh ve Ariane Holding Group CEO’su Mohamed Hussein Al Ali tarafından imzalandı. İmza töreninde İngiliz Büyükelçiliği Ticaret ve Yatırım Direktörü Abdullah Bin Hamad Al-Attiyah ve Marakez Trading CEO’su Abdelkarim Al-Zoubi hazır bulundu.

Petrol ve doğalgaz sayesinde Katar, kişi başına düşen gelire göre dünyanın en zengin ülkesi. Katar Yatırım Otoritesi, İngiltere ve İngiliz şirketlerinde önemli bir yatırımcıdır. Örneğin 2012 yılında, bankacılık krizinin zirvesindeyken Barclays Bank’ın başı belada iken, otorite bir beyaz şövalye yatırımcısı olarak ortaya çıktı ve en büyük hissedarı oldu.

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.