İsrail, Covid Yayılmasını Engellemek İçin Ürdün ve Mısır İle Geçişlerini Kapattı

İsrail içişleri bakanı, koronavirüsün yayılmasını önlemek için İsrail ile Ürdün ve Mısır arasındaki sınır geçişlerinin kapatıldığını duyurdu.

Aryeh Deri açıklamasında, “Belirsizliğin ardından ve koronavirüsün yayılmasını önleme amaçlı ortak çabanın bir parçası olarak, kara geçişlerini konu netleşene kadar kapatmalıyım” dedi.

Deri, geçici tedbirin Pazar gününe kadar yürürlükte kalacağını da sözlerine ekledi.

Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkili olan Kamil Abu Rukun, Allenby Köprüsü’nün bu öğleden sonra “Ürdün ve Filistin Yönetimi ile koordineli olarak” kararlaştırılan “bir sonraki duyuruya kadar” kapalı olacağını söyledi. Köprü, Batı Şeria’yı Haşimi Krallığı’na bağlar ve İsrail’in işgal ettiği bölgelere girip çıkan Batı Şeria Filistinlileri için belirlenmiş tek çıkış ve giriş noktasıdır.

Bu, İsrail’in yeni koronavirüs varyantlarının yayılmasını durdurmaya çalıştığı için Pazartesi akşamından itibaren bir hafta boyunca ülkeye giriş ve çıkış yolcu uçuşlarını yasaklamasından  sonra geliyor .

Göre İsrail Times , virüsün aktif vaka sayısı 75.920 dün 70,000 bu hafta başlarında alttan son günlerde arttı.

Ülkenin sınırları, salgın sırasında yabancılara büyük ölçüde kapatıldı ve yalnızca İsrail pasaportu sahiplerinin girişine izin verildi.

İsrail, dünyanın en hızlı aşı dağıtım oranına sahip ülke. Sağlık Bakanlığı, düzenli Pfizer Inc. aşı ithalatıyla, 19 Aralık’tan bu yana dokuz milyon nüfusunun yüzde 25’inden fazlasına en az bir doz uyguladığını söylüyor.

MEM

Exit mobile version