İrevan Türk’ü Gazeteci Nigar Ögeday Tarihi Bir Çağrı Yaptı…

Bugünkü Ermenistan Cumhuriyeti, geçmişte Revan Hanlığının kurulduğu kadim Türk Yurdudur. Geçmişte, Albanlara, Sakalara yurtluk etmiş bu topraklar son Türk sürgünü 1988 yılında Ermenistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti tarafından gerçekleşmiş ve 500 binden fazla Türk yurtlarından çıkmak durumunda kalana kadar Türklerin varlığından söz edebiliyorduk.

1827 yılında en son teslim olan Azerbaycan hanlığı olan Revan hanlığının yurttaşları bugün yaşadıkları yerlerden hiçbir zaman çıkarılmamış olsaydılar 9 milyona ulaşmış bir Türk yurdu olarak yerini alacaktı.

Ancak, Çarlık Rusya, Sovyet Rusya ve bugünkü modern Rusya Federasyonunun yıldırma ve Kafkasları Hıristiyanlaştırma ve Türksüzleştirme politikası sonucunda bugünkü sahte Ermenistan kurulmuş oldu.

Kendisi de şimdilerde Ermenistan olarak bilinen tarihi Türk topraklarından olan, Gazeteci Yazar Nigar Ögeday dünyanın dört bir yanına dağılan 9 milyonu aşkın Revan Türküne tarihi bir çağrıda bulundu.

Kişisel Sosyal medya hesapları üzerinden çağrı yapan Ögeday’ın sözleri şu şekilde:

Türkiyenin Ege bölgesinde yerleşen, ataları şimdiki Ermenistandan qovulmuş Türkler olarak bir araya gelme kararı aldık. Bundan sonra katılacağımız tüm etkinliklere Şimdiki Ermenistandan Qovulan Türkler olarak katılacağık. En azından sesimizi duyurmak acısından önemli adımdır. Atalarım İrevan topraklarındandır deyen her kes gele biler. Burda başkan, yönetim, lider yokdur. Burda halk var. Halkın olduğu yerde ise başarı var. Başka bölgede yaşayan yurtdaşlarımızda aynı isimle yola cıkmakdan serbesttir. Önemli olan sesimizi duyurmakdır. Bölgemizdeki o topraklardan olan Batı Azerbaycan, Iğdır, Kars, Ardahan, Erzurum doğumlu tüm soydaşlarımızı bekleriz. İrevan, Batı Azerbaycan, Göyce, Zengezur, Vedi, Dereleyez ve başka adlarla yola cıkanlara da başarılar dileyirik.

dirimgazetesi.com

Exit mobile version