Manşet

İran Nükleer Bomba Yapacak Kadar Malzemeye Sahip Olmaya Yakın

İran’ın birkaç hafta içinde nükleer bomba oluşturmak için yeterli malzemeyi elde edebileceği konusunda uyarıda bulundu .

Tahran’ın dünya güçleriyle imzaladığı 2015 nükleer anlaşması kapsamındaki taahhütlerinden geri adım atmaya devam etmesi halinde eşiği aşmaktan “birkaç hafta içinde” uzakta olduğunu söyledi.

İslam Cumhuriyeti, eski Başkan Donald Trump’ın ABD’yi 2018’de anlaşmadan çekmesi ve anlaşmanın bir parçası olarak kaldırılan yaptırımları yeniden uygulamaya yönelik tek taraflı kararına misilleme olarak harekete geçiyor.

ABD ve İran, kimin Tahran’dan sonra yükümlülüklerini yerine getireceğini defalarca sürdüren Biden yönetimiyle Ortak Kapsamlı Eylem’e ilk önce kimin uyması gerektiği konusunda anlaşmazlık içindeler. Bu durum, Trump anlaşmadan önce ayrıldığından beri, Tahran geri dönmeden önce ABD’nin yaptırımlarını kaldırması gerektiğini savunan İranlı yetkililer için bir başlangıç ​​değil.

Başkan Joe Biden, potansiyel ABD geri dönüşünü müzakerecilerin Tahran’ın balistik füzeler geliştirmesi ve bölgedeki vekil gruplara destek de dahil olmak üzere ABD’nin kötü olduğunu düşündüğü ek İran faaliyetlerini sürdürmek için bir atlama noktası olarak kullanmaya çalıştı.

Görüşme sırasında İran’da tutuklu bulunan Amerikalıların serbest bırakılmasının Biden tarafından istenen “daha uzun ve daha güçlü” anlaşmanın şartı olup olmayacağı sorulan Blinken, itiraz etti.

“Anlaşmaya bakılmaksızın … bu Amerikalıların serbest bırakılması gerekiyor. Dönem” dedi. “Bir şekilde eve gelmelerini sağlamaya odaklanacağız.”

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.