İran basını: Süleymani katilleri ‘Salman Rüştü gibi yaşamalı’

İslam Devrim Muhafızları Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani, İranlı general Kasım Süleymani’nin öldürülmesinden sorumlu olanların İngiliz Hintli yazar Salman Rüşdi gibi gizlice yaşamayı öğrenmeleri gerektiğini söyledi.

Rüşdi, İran’ın ilk Yüksek Lideri Ayetullah Ruhullah Humeyni’nin aleyhine bir fetva yayınlaması ve The Satanic Verses adlı kitabı nedeniyle takipçilerine Rüşdi’yi öldürme izni vermesinin ardından 1989’dan beri polis koruması altında yaşıyor .Kasım Süleymani’nin katillerini ‘şiddetli intikam’ bekliyor, İran’ın Hamaneyine yemin ettiDaha fazla oku “

Muhafazakar Kayhan günlük İran milletvekilleri ile yaptığı görüşmede, Qanni Süleymani suikastten İran’ın intikamı henüz gelmek ve o Süleymani dehşeti içinde sorumlu tüm bu canlı öğrenmenin daha iyi olacağını”ileri sürdü ettiğini söylediğini belirtti gizlice Salaman Rushdie gibi ”.

Kaani’nin destekçilerine bağlı bir Twitter hesabında , faaliyetleriyle ilgili yorumlarını ve haberlerini yayınlayan, aynı zamanda şunları söyledi: “ABD başkanını, CIA başkanını, savunma bakanını, dışişleri bakanını ve diğer tüm Amerikalı yetkilileri uyarıyoruz. Salman Rüşdi’nin sahip olduğu gizli yaşam tarzını daha iyi öğrenecekleri şehit Süleymani’nin dehşetinde rol oynadı. “

Geçtiğimiz Ocak ayında Bağdat’ta Kanni’yi başaran Süleymani suikastından bu yana, İran düzenli olarak ölümünün intikamını almaya söz verdi. 

Tahran’daki yetkililer, bu tür bir intikamın tüm ABD askerlerinin bölgeden çıkarılmasıyla gerçekleşeceğini söylediler.

İran’ın resmi haber ajansı IRNA’nın aktardığına göre Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Süleymani’nin ölümünün birinci yıldönümü münasebetiyle Pazar günü düzenlediği törende , ” Savaşçımızın ellerini kestiniz ve [cevaben] bu bölgeden bacaklarınızı keseceğiz” dedi.

middleeasteye.net

Exit mobile version