İngiltere’de Covid-19’lu sayısı rekor seviyeye ulaştı

İngiltere’deki 1 milyon insanda Covid görüldüğü için Başbakan, savunmasızları aşılamak için ‘her saniye’ kısıtlamaları kullanma sözü verdi

WPA / Getty Images

Boris Johnson , hükümetin İngiltere için Şubat ayı ortasında kapanmadan çıkma planına ilişkin ihtiyatlı bir mesaj verdi ve zaman çizelgesinin çok sayıda uyarı, birçok önleme tabi olduğunu söyledi.

Johnson’ın, ülkenin 80’lerin neredeyse dörtte birini aşıladığını söylediği Downing Street basın toplantısında, hem başbakan hem de bilimsel ve tıbbi danışmanları, aşının baharda otomatik olarak normal hayata dönüş anlamına gelmediğini vurguladı.

İngiltere’nin baş sağlık görevlisi Chris Whitty , aşıyla bile önümüzdeki kış bazı kısıtlamaların uygulanmasının gerekebileceğini ve koronavirüsün “tek seferde” yok olmayacağını söyledi.

Salgının büyük bir bölümünde hükümetin iyimserliğin ana sesi olan Johnson, özellikle temkinli davrandı. Çocukların yazdan önce okula tamamen döneceklerini garanti etmeyi reddetti, bunun yerine bunu “temel bir umut” olarak nitelendirdi.

İngiltere genelinde 1,3 milyon kişinin aşı olduğunu açıklayan Johnson, yakında aşılama rakamlarında günlük güncellemeler yapılacağına söz verdi, ancak “uzun haftalar önümüzde olacağını ve bu kısıtlamalara devam etmemiz gerektiğini” söyledi.

Aşılama verileri, şu anda İngiltere’de Covid-19 ile enfekte olduğu tahmin edilen 1 milyon veya 50 kişiden biri olduğunu ortaya koyan kasvetli enfeksiyon rakamlarıyla geldi. Ulusal İstatistik Ofisi’nden yapılan tahmin, 27 Aralık ile 2 Ocak arasında Birleşik Krallık nüfusunun% 2’sinde virüse yakalandığını ortaya koydu.

Pazartesi günü İngiltere’nin üçüncü ulusal tecritini ortaya çıkaran Johnson, amacının 13 milyondan fazla yaşlı veya daha fazla klinik olarak savunmasız insanı Şubat ortasına kadar aşılayarak kısıtlamaların hafifletilmesine izin vermek olduğunu söylemişti.

Ancak bu zaman çizelgesine itiraz eden Johnson, bunun “birkaç şeye bağlı olduğunu” kabul etti.

Dedi ki: “Virüs hakkında henüz anlamadığımız yeni bir şey öğrenmezsek, şu anda pazarlık etmediğimiz yeni bir mutasyon yoktur; aşı uygulamasının plana uygun olması şartıyla; aşının düşündüğümüz kadar etkili olması şartıyla; ama hepsinden önemlisi, herkesin rehberliğe uyması şartıyla. ” O ekledi: “Bundan daha güçlü ifade etmezdim.”

Planla ilgili sorulan Whitty, planı “gerçekçi ama kolay değil” olarak nitelendirdi ve insanlara gelecek aylarda olası kısıtlamalara hazır olmalarını söyledi.

Whitty, Covid’den gelen risk seviyelerinin önlemlerin “muhtemelen ülkenin farklı bölgelerinde farklı oranlarda kademeli olarak kaldırılmasına” izin vereceğini söyledi.

“Daha sonra, insanların bu risk seviyesinin, toplumun hoşgörüye ve neredeyse hiç kısıtlamaya kadar indirmeye hazır olduğu bir şey olduğunu söyledikleri bir noktaya geleceğiz” dedi. “Örneğin önümüzdeki kış birkaç tane getirmek zorunda kalabiliriz, bu mümkün, çünkü kış virüse fayda sağlayacaktır.”

https://coronavirus.data.gov.uk/ İnteraktif veriler

Johnson açılış konuşmasında aşılama programının öneminin hafife alınmaması gerektiğini ve sağlık çalışanlarına göre yaşlılara öncelik vermenin doğru olduğunu söyledi.

“Ve Covid ölümlerinin ortalama yaşının 80’lerde olduğunu düşündüğünüzde, halihazırda başardıklarımızın önemini görebilirsiniz. İşte bu yüzden Aşılama ve Aşılama Ortak Komitesinin en çok canı en hızlı şekilde kurtarmayı amaçlayan bir program hazırlamakta haklı olduğuna inanıyorum. “

Çoğu okulu Pazartesi gecesine kadar açık tutma kararını savunan Johnson, 4. kademe önlemlerin enfeksiyon oranını düşürmek için çalıştığına dair kanıtlar görmeyi umduğunu söyledi.

“Aşama 4 önlemleri, değerlendirmek istediğimiz bir şeydi ve Pazar gününe kadar geçen günler boyunca … bir miktar etki görmeye başlayacağımızı ve okulları açık tutabileceğimizi umuyorduk çünkü okulları tutmak açık bu ülke için mutlak bir önceliktir.

“Aşama 4’ün tek başına virüsü kontrol altına almak için güvenilemeyeceği bir duruma geldiğimiz açıktı.”

The Guardian

Exit mobile version