İngiltere, Radikalleşme Karşıtı Programın İncelemesine Liderlik Etmesi İçin İsrail Dostları Girişimi Kurucusunu Atadı

Birleşik Krallık hükümeti, İsrail Dostları Girişimi’nin kurucu üyelerinden biri olan William Shawcross’u Önleme olarak bilinen tartışmalı radikalleşme karşıtı programın incelemesine liderlik etmesi için atama kararı ile tartışmalara yol açtı.

Yardım Komisyonu’nun eski başkanı Shawcross, devam eden gecikmelerin ardından dün yeni “Önlemenin Bağımsız Gözden Geçiricisi” olarak atandı. Uluslararası Af Örgütü gibi sivil özgürlükler ve insan hakları örgütleri, bir süredir radikalleşme karşıtı programın Müslümanlara karşı ayrımcılık yaptığını ve ifade özgürlüğünü engellediğini söyleyerek bağımsız bir gözden geçirme çağrısında bulunuyorlar.

Atama, atamanın “hileli” olduğu iddiaları da dahil olmak üzere sert eleştirilere yol açtı. Görevi altındaki Yardım komisyonu , görünüşe göre haksız bir aşırılık varsayımı nedeniyle kurumsal önyargıyla suçlandı. Açıklanan tüm yasal soruşturmaların yüzde 38 kadarı, nüfusun yalnızca yüzde beşini oluşturmalarına rağmen Müslüman grupları hedef aldı.

Shawcross, 2012’de yeni muhafazakar, Filistin karşıtı düşünce bankası Henry Jackson Society’nin (HJS) direktörü olarak şunları söyledi: “Avrupa ve İslam, geleceğimizin en büyük, en korkunç sorunlarından biridir. Bence tüm Avrupa ülkelerinde büyük ölçüde var. , çok hızlı büyüyen İslami nüfus. ” HJS’nin Yardımcı Direktörü Douglas Murray bir keresinde kötü bir şekilde “Avrupa’daki Müslümanlar için şartların yönetim kurulu genelinde daha zor hale getirilmesi gerektiğini” söylemişti.

MEM

Exit mobile version