ManşetSağlık

Her 6 Dakikada 1 Kişi Ölüyor

Bir epidemiyolog, “Sekiz topun arkasına geçtiğinizde, cini şişeye geri koymak zor” dedi.

LOS ANGELES – Los Angeles County’de her dakika ortalama 10 kişide koronavirüs testi pozitif çıkıyor . İlçe halk sağlığı verilerine göre her altı dakikada bir biri Covid-19’dan ölüyor.

Şaşırtıcı rakamlar, Kaliforniya’nın en kalabalık ilçesi, geçen yıl pandeminin başlamasından bu yana 1 milyon doğrulanmış koronavirüs vakasına hızla yaklaşırken ortaya çıkıyor.

İlçe halk sağlığı yetkililerine göre, LA’da 958.400’den fazla kişiye virüs bulaştı ve Çarşamba günü yaklaşık 13.000 kişi öldü. Rakamlar eyalet genelinde eşit derecede akılcı. , California’da yaklaşık 2,8 milyon doğrulanmış koronavirüs vakası ve Çarşamba günü itibariyle 31.000’den fazla ölüm var . Bölgede virüsün daha bulaşıcı bir varyantı da tespit edildi.

California San Francisco Üniversitesi’nde epidemiyolog olan Dr. Kirsten Bibbins-Domingo, “LA, aşırı kalabalık, yoksulluk ve büyük bir temel işgücü gibi faktörlere sahip oldukça büyük ve karmaşık bir ilçedir” dedi. “Bunlar, pandemide çok fazla yorgunluğun ve maske takmak gibi kişinin güvende kalmak için yapması gereken temel şeylere bağlılığın azaldığı bir zamanda bir araya geldi.”

NBC NEWS

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.