Manşet

Hamdok, Özgürlük ve Değişim Kuvvetleri’nin Hükümet Adayları Listesini Aldı

Sudan Başbakanı Abdalla Hamdok, bu hafta kurulacak yeni hükümet için iktidar koalisyonu üyesi Özgürlük ve Değişim Güçleri ittifakından (FFC) 17 adayın yer aldığı aday listesini Pazartesi günü aldı.

Hamdok ile FFC atama komitesi heyeti arasındaki toplantı sırasında geldi .

FFC adaylık komitesi üyesi İbrahim El-Şeyh, “Komite, ittifakın ilgilendiği 17 bakanlıktan oluşan bir listeyi tamamlayarak taçlandıran büyük çabalar gösterdi ve Başbakan’a teslim etti” dedi.

Al-Sheikh, aynı kaynağa göre, “Bu adaylıklar, akademik yeterlilik ve deneyime ek olarak, ülkenin karşı karşıya olduğu zorluklar hakkında yeterli siyasi farkındalığa ilişkin kesin kriter incelemesine tabi tutuldu.”

“Bu adaylar, Sudan’ın çeşitliliğini ve çoğulluğunu ifade ediyordu.”

El-Şeyh, birkaç silahlı hareketi içeren Devrim Cephesi’nin, sahip oldukları yedi bakanlıkla ilgili olarak bugün adaylarını teslim etmesinin beklendiğini belirtti.

Anayasa belgesine göre, savunma ve içişleri bakanlığı adayları askeri konsey tarafından aday gösteriliyor.

Hamdok geçtiğimiz günlerde yeni kabinede 21 yerine 25 veya 26 bakanlık olacağını belirterek, yaklaşan hükümetin daha etkili olacağını doğruladı.

Hükümet değişikliği, geçiş konseylerinin kurulmasının önünü açan silahlı hareketlerle aylar önce imzalanan barış anlaşmasına uygun olarak geldi.

3 Kasım’da, Sudan’daki Egemenlik Konseyi ve Bakanlar Konseyi, 5 Eylül 2019’da mevcut geçiş hükümetinin kurulmasını sağlayan anayasal belgede değişiklik yaptı.

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.