ManşetSiyasetYurtiçi

Kısa Süre İçerisinde İstifa Edeceğim

Eski CHP Yalova eski milletvekili Muharrem İnce, “Biz birkaç milletvekillik bir parti kurma derdinde değiliz. Önümüzdeki süreçte yüzde 50 artı biri alacak bir siyasi yapı oluşturacağız. Ben de çok kısa süre içerisinde istifa edeceğim” dedi.

Hâlâ CHP üyesi olan İnce, partiden cuma günü istifa ettiğini açıklayan Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel’in de kuracağı partiye katılacağını söyledi.

‘Memleket Hareketi’ başlatan ve parti kurma çalışmalarını sürdüren Muharrem İnce, Demirören Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na mektup yazarak eleştirilerini dile getiren milletvekilleri Çelebi, Aksoy ve Özel için “Önce günlerce ikna etmeye çalışacaksınız, istifa ettikten sonra iftira atacaksınız. Yani bu iftiracılıkla bir yere varamazlar. Koltuk hırsı bunları öyle bir noktaya getirmiş ki, artık akıllarını başlarından almış. Utanma duyguları kalmamış. İnsan kendi arkadaşına nasıl olur da, siyasi yollarını ayırabilirler, neden iftiraya başvuruyorlar? Bunu anlamak mümkün değil. Bu iktidarla bu muhalefet birbirinin kopyası oldu. Saray’ın çırakları oldu CHP de artık. Gerçekten sarayın çırakları var ” dedi:

“Partide zaten demokrasi kalmamış. Muhalefetin görevi iftira atmak değildir. Kendi içinde demokrasiyi yok etmişsin. Sen bu ülkeye nasıl demokrasi getireceksin. Kim inanır sana, kendi içinde tek adam olmuşsun. Bir büyük tek adam, bir küçük tek adam. Ön seçimi kaldırmışsan, grup başkanvekilliği seçimini kaldırmışsan, tek adaylı kongreler yapmışsan, 950 imza toplayıp 750 oy almışsan, insanlara baskı kurmuşsan nasıl sen Türkiye’ye demokrasiyi getireceksin?”

İnce, parti kurma çalışmalarına ilişkin de parti programının yüzde 90 oranında tamamlandığını; yakında kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

BBC NEWS

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.