EkonomiManşet

Ford Otosan Genel Müdürü Yenigün: Ford Otosan’ın Elektrikli Araç Yatırımı Türkiye’deki En Büyük Otomotiv Yatırımı Olacak

Ford Otosan Genel Müdürü Yenigün, şirketin elektrikli araç yatırımının Türkiye’deki en büyük otomotiv yatırımı olacağını belirterek, “Burada hedeflenen ne? Bataryaların Türkiye’de üretilmesi, tamamen elektrikli araçların Türkiye’de üretilmesi” dedi.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) tarafından çevrim içi olarak düzenlenen “Dijital Türkiye Konferansı” kapsamında Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu’nun moderatörlüğünde “Geleceğin Teknolojileri” paneli gerçekleştirildi.

Aynı zamanda Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı da olan Haydar Yenigün, burada yaptığı konuşmada, otomotiv sanayisinin, sektörden olmayan elektronik dünyası şirketleri tarafından ciddi bir tehdit altında olduğunu dile getirdi.

Yenigün, “Biz otomotiv dünyası olarak kendi kendimize yoğrulurken birdenbire geçtiğimiz 10-15 yıl içerisinde telekomünikasyon sisteminde ihtisaslaşmış ya da elektronik dünyada çok büyük paralar kazanmış şirketler, otomobil yapma hevesine girdiler ve tabii ki bunların tamamı elektrikli ve otonom araçlar. Dolayısıyla bir yıkıcı teknolojiden bahsediyorsak otomotiv sektörü buradaki en büyük hedeflerden birisidir.” ifadelerini kullandı.

Otomotiv sektörünün ciddi bir değişim geçirdiğine dikkati çeken Yenigün, “Bizim klasik söylememiz esasında şudur; araçlar 4 tekerlek üzerine koyduğunuz bir yaşam alanıyla ilgili şeylerdir. Ama artık bu gidişatı 4 tekerleğin üstüne laptop koyulmuş haliyle tarif ediyoruz. Gelecekte nasıl tarif edeceğiz? Bu bir tablet mi olacak nasıl olacak bilmiyoruz ama şu anda 4 tekerliği olduğu kesin, geri kalan kısmı çok kesin değil.” dedi.

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.