ManşetSiyaset

Filistinli Grup Seçim Haberlerinin Yanlış Olduğunu Söylüyor

Filistin Kurtuluş Halk Cephesi Cumartesi günü yaptığı açıklamada, herhangi bir ulusal diyalogdan önce seçimlerle ilgili bir kararın doğru olmadığını bildirdi.

Gruptan yapılan açıklamada, seçim kararının Filistin iç bölünmesine son vermenin garantisi olmadığını söyledi.

Ulusal çıkarların, çeşitli siyasi ve örgütsel konuları ve ulusal ortaklık kurallarını ele almak için ulusal diyaloğun önceliklendirilmesini gerektirdiğini vurguladı.

Filistinliler, Cuma günü Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından imzalanan bir kararname uyarınca parlamento, başkanlık ve Ulusal Konsey anketleri yapmaya hazırlanıyor.

Parlamento seçimleri 22 Mayıs, cumhurbaşkanlığı seçimleri 31 Temmuz ve Filistin Ulusal Konseyi seçimleri 31 Ağustos’ta yapılacak.

Filistinli gruplar Hamas ve El Fetih, Hamas’ın 2007’de Gazze Şeridi’ni rakibinden ele geçirmesinden bu yana anlaşmazlık içindeler, ancak geçen Eylül ayında ikisi Türkiye’de bir araya gelerek parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri yapmayı kabul etti.

31 Aralık’ta üst düzey Hamas lideri İsmail Haniyeh, Abbas’a Filistin topraklarında bölünmenin sona erdirilmesi ve genel seçimler yapılması hakkında resmi bir mektup gönderdi.

Son cumhurbaşkanlığı seçimi 2005’te, parlamento seçimleri ise en son 2006’da yapıldı.

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.