Manşet

Letonya Maçına 5 Bin Seyirci Alınacak

Dünya Kupası Avrupa elemelerinde G Grubu’ndaki ilk maçında Türkiye’ye 4-2 yenilen Hollanda’nın yarın Letonya ile oynayacağı karşılaşma, koronavirüs salgınının yayılması konusundaki en büyük saha deneyi olacak.

Amsterdam Johan Cruijff Arena Stadı’ndaki karşılaşmaya, 5 bin Hollandalı taraftarın girişine izin verilecek. Bu maçta elde edilecek deneyimler ışığında, önümüzdeki aylarda düzenlenecek etkinliklerin seyircili olup olmayacağı belirlenecek.

Hollanda’da hükümeti, “Filedlabs” projesi kapsamında bir süreden beri salgın döneminde gösterilerin seyircili olarak nasıl düzenlenebileceğini test ediyor.

Yarınki Hollanda-Letonya maçı, 5 bin izleyici ile en büyük deney olacak. Yerel saatle 18:00’de başlayacak karşılaşmaya bilet alan taraftarlar, son 48 saat içinde alınmış bir negatif PCR testi sonucu göstermeden stada alınmayacak.

Maç öncesi stada girişlerin nasıl güvenli bir şekilde gerçekleştiriceği test edilecek. Stadyumda seyircilerin davranışları ve hava kalitesi ölçülecek. Farklı bölümlere ayrılan taraftarlar grupları için, ayrı ayrı kurallar geçerli olacak.

BBC NEWS

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.