Manşet

Azerbaycan’ın Mingeçevir şehrinde Hocalı Soykırımı Anıldı

Berde Yöresel Kültür Dairesi Mingeçevir şehri 11 yıllık müzik okulu Üzeyir Hacıbeyli ve Hocalı Soykırımı’nın 29. yıl dönümü Araz Doğa Spor ve Kültür Kulübü Derneği yönetiminde
Yıldönümüyle ilgili çevrimiçi bir toplantı yapıldı.
Toplantıya Araz Doğa Spor ve Kültür Kulübü Başkanı Serpil Önal arabuluculuk yaptı.
Mingeçevir şehri Ü. Hacıbeyli’nin adını taşıyan 11 yıllık müzik okulundan okul müdürü Vusal Memmedov, asistan Vugar Musayev ve okulun öğretmenleri Settar Orujov ve Pervane Soltanova katıldı. Berde Yöresel Kültür Departmanı Danışmanı Orhan İbrahimov, Araz Doğa Spor ve Kültür Kulübü Derneği Başkanı Serpil Önal, ünlü Türk sanatçılar Latif Ayyıldız ve Ramin Maragali’nin yanı sıra yazar Yurdsevan Shen konuşmacı kısmında katılmışdılar.
Toplantıda konuşan Vusal Mammadov, Ermeni teröründen bahsetti. Eski Sovyetler Birliği’nin 366.Motorlu Tüfek Alayı’nın desteğiyle 25-26 Şubat 1992 gecesi Hocalı’da işledikleri katliamı anlattı.
Berde Bölge Ofisi danışmanlarından Orkhan İbrahimov’un söylediği Hocalı soykırımı, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in izlediği tutarlı politikanın sonucu olarak, uluslararası toplum ve önde gelen devletlerin soykırım hakkında geniş bilgi sahibi olduklarını söyledi.
Ardından Araz Doğa Spor ve Kültür Kulübü Derneği Başkanı Serpil Önal, Ermenistan’ın Azerbaycan Cumhuriyeti’ne karşı başlattığı savaş ve Hocalı trajedisinde hayatını kaybeden çocuklar ve hayatını kaybedenler hakkında konuştu. Ardından 44 günlük Azerbaycan Vatanseverlik Savaşı’ndan söz ederek, bu zaferin Türk dünyası için büyük öneminden bahsetti.
Yazar Yurdseven Shen, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlikten bahsetti. Toplantıda Azerbaycan’a ithafen “Azerbaycan” şiirini halka okudu.
Ünlü sanatçı Latif Ayyıldız, Türkiye’nin her zaman Azerbaycan’ın yanında olduğunu söyleyerek, Azerbaycan’ın yeni kurtarılan Karabağ bölgesinde birkaç şarkı söyleyeceğini söyledi.
Okulun piyano öğretmeni Pervane Soltanova, Hocalı soykırımının yanı sıra Azerbaycan devletinin düzenlediği toplantılar ve dünya güçlerinin Hocalı soykırımını tanıması için uluslararası toplantılar hakkında detaylı bilgi verdi.
Sonunda okulun ses öğretmeni Settar Orujov “Karabağ” ı, Güney Azerbaycanlı ünlü sanatçı Ramin Maragali “Ay Laçin” şarkısını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.