Manşet

Çavuşoğlu, Larissa’daki Depremden Sonra Yardıma Hazır Olduklarını İfade Etti

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Larissa’da meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremin ardından Yunan mevkidaşı Nikos Denidas’a ihtiyaç halinde yardıma hazır oldukları mesajını ilettiğini bildirdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dendias’ı arayarak Larissa’da meydana gelen depremin ardından Yunanistan ile dayanışma içinde olduğunu ve ülkesinin, ihtiyaç halinde yardıma hazır olduğunu ifade etti. Görüşmede Gürcistan Dışişleri Bakanı David Zalkaliani de hazır bulundu, dayanışma ve desteğini iletti.” ifadeleri kullanıldı.

Yunanistan’ın orta kesimindeki Larissa kentinde 6 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Bölgedeki bazı eski evler ile kilise ve okullarda hasar oluşurken, sarsıntıda can kaybı yaşanmamıştı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Çavuşoğlu görüşmeyi Ankara’ya resmi ziyarette bulunan Gürcistan Dışişleri Bakanı Davit Zalkaliani’yle birlikte yaptı.Görüşmede, Yunanistan’da meydana gelen deprem için geçmiş olsun dilekleri iletilirken, ihtiyaç halinde yardıma hazır olunduğu belirtildi ve dayanışma mesajı verildi.

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.