ManşetYurtiçi

Kayseri’de şehitler anıldı. Bir grup Türkçü de anmalara katıldı

Kayseri’de 17 Aralık 2016’da 1. Komando Tugay Komutanlığı’ndan çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu özel halk otobüsüne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, 15 asker şehit olurken 54 asker ise yaralandı. Saldırının 4. yıl dönümünde şehit düşen 15 asker törenle anıldı. Saldırının gerçekleştirildiği Talas Bulvarındaki otobüs durağı sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaretçi akınına uğradı. Törene Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile şahit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

TÖREN ALANI BAYRAKLARLA DONATILDI

Duaların edildiği anma törenine katılan yüzlerce kişi, ellerindeki bayrakları 15 şehidin isimlerinin yazılı olduğu anıt durağa bıraktı. Törende bazı vatandaşlar ise gözyaşlarına hâkim olamadı. Törene katılan şehit aileleri ise, “Türk milletinin kendilerini hiç bir zaman yalnız bırakmadığını belirterek, anma törenine katılanlara teşekkür ettiler.

BİR GRUP TÜRKÇÜ DE ANMALARA KATILDI

Türkiye’de son zamanlarda milliyetçi ve Türkçü nitelikteki dernek ve sivil toplum kuruluşlarının sayılarının arttığı zaten bilinen bir gerçekti.

Kendilerini Börü Budun Türkçü Örgütü olarak tanımlayan bir grup Türkçü gençte şehitler anmasına iştirak ederek tören alanına çelenk bıraktı.

Dirim Gazetesi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.