ManşetOrtadoğu

Suriye-Türkiye sınır bölgesine çok sayıda Rus askeri konuşlandırıldı: (Video)

BEYRUT, LÜBNAN (8:30 AM) – Rus askeri polisi, Suriye’nin kuzeyindeki Halep ve Kamışlı şehirlerini birbirine bağlayan Uluslararası Otoyol’a daha fazla takviye kuvveti konuşlandırdı.

Halep Valiliğinden gelen saha raporlarına göre, Rus askeri polisi Türkiye sınırına yakın Tel Tamr (El-Hasakah), Ain Issa (El-Rakka) ve Minbic (Halep) dahil olmak üzere bir dizi bölgeye konuşlandı.

Sözü edilen bu bölgeler, son birkaç aydır Türk ordusu ve müttefik militanları tarafından ağır saldırıya uğradı ve Rus askeri polisinin, çatışmayı durdurmak için bu cephelere daha fazla asker göndermesine neden oldu.

Uluslararası Otoyol bölgesine konuşlandırılan Rus askeri polisinin video görüntüleri bu hafta gazeteciler tarafından çekildi ve ikincisi Suriye’nin kuzey bölgesindeki varlığını genişletti.

Rusya’nın Türkiye ile ilişkisi nedeniyle, iki taraf sık sık Suriye Arap Cumhuriyeti içindeki olası çatışmaları azaltmak için görüşmelerde bulundu.

Ancak Türkiye, sınırı boyunca Kürtlerin önderliğindeki güçlerin varlığına ilişkin geri adım atmayı reddetti; bu, Halep’in kuzeydoğusu, Rakka’nın kuzeyindeki ve Haseke’nin batısındaki bazı bölgelerde istikrarsızlaşmaya yol açtı

almasdarnews

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.