Manşet

AB, İran’ı Nükleer Kararı Tersine Çevirmeye Çağırıyor

Avrupa Birliği, İran’ı, dünya güçleriyle imzaladığı 2015 nükleer anlaşmasına aykırı eylemleri tersine çevirmeye çağırdı .

Dış politika sorumlusu Josep Borrell, Tahran’ın Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun (IAEA) müfettişleri için özel denetim haklarını geçici olarak askıya alma kararıyla ilgili yaptığı açıklamada derin endişelerini dile getirdi .

Ortak Kapsamlı Eylem Planına atıfta bulunan Borrell, “İran’ı JCPOA kapsamındaki taahhütleriyle tutarsız tüm eylemleri durdurmaya ve tersine çevirmeye çağırmaya devam ediyoruz” dedi.

Açıklamada, müfettişlerin, ileri santrifüjler üzerine araştırma ve geliştirme de dahil olmak üzere, “İran’ın nükleer yakıt döngüsü” hakkındaki bilgilerini azaltacağı, bu da ajansın materyallerin ve faaliyetlerin yalnızca barışçıl amaçlarla devam edip etmediğini doğrulama yeteneğini sınırlayacağını söyledi.

Ancak Borrell, bloğun nükleer anlaşmaya olan desteğini ve taahhüdünü tekrarladı ve “ABD’nin JCPOA’ya dönüşü ve İran’ın tam JCPOA uygulamasına dönmesi olasılığını” memnuniyetle karşıladı.

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.