ManşetSağlık

Avrupa Ülkeleri Martta Kovid-19 Kısıtlamalarında Gevşemeye Gidiyor

Avrupa’nın birçok ülkesi mart ayından itibaren koronavirüs kısıtlamalarını gevşetmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda Almanya’da berber ve kuaförler 1 Mart’ta açılacak, İngiltere’de karantina 8 Mart’tan itibaren kademeli olarak kaldırılacak.

Almanya’da yaklaşık üç aydır kapalı olan berber ve kuaför salonları, 1 Mart’tan itibaren yeniden açılacak. Bavyera ve Saksonya eyaletlerinde de aynı gün yapı marketler ile çiçekçiler tekrar çalışmaya başlayacak.

Ülkede 22 Şubat’ta 10 eyalette ilkokullarda belli tedbirler çerçevesinde yüz yüze eğitime başlandı. Kimi okullar sınıfları ikiye bölerek bir hafta bir yarısı, diğer hafta ikinci yarısı eğitim yaparken, bazı eyaletler sabahçı ve öğlenci uygulamasına geçti.

Başbakan Angela Merkel, 16 eyalet başbakanıyla 3 Mart’ta video konferans yöntemi ile bir kez daha tedbirleri görüşecek. Bu toplantıda, vaka sayılarının durumuna göre gevşetilme konusunda yeni kararlar alınması bekleniyor.

İngiltere’de Başbakan Boris Johnson, 22 Şubat’ta yaptığı açıklamada, salgın nedeniyle uygulanan karantinanın vaka ve aşılama sayıları dikkate alınarak 8 Mart’tan itibaren kademeli olarak kaldırılacağını söyledi.

Johnson, aşamalı bir plan hazırladıklarını ve her aşamaya geçişte aşılama durumu, hastanelerdeki hasta sayısı, can kayıpları ve olası yeni virüs türlerine ilişkin verileri dikkate alacaklarını ifade etti.

İlk olarak 8 Mart’ta okulların açılacağını açıklayan Johnson, ikinci aşamanın ise sokağa çıkma yasağının kaldırılması olacağını bildirdi. “Evde kalın” kuralının 29 Mart’ta kaldırılacağını belirten Johnson, bu tarihten itibaren açık hava spor tesislerinin yeniden açılabileceğini ifade etti.

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.