Manşet

Mısır, Ürdün, Irak Kahire’de Görüşmeler Yaptı

Mısır, Ürdün ve Irak’tan üst düzey diplomatlar bölgedeki gelişmelerle ilgili görüşmeler için bugün bir araya geldi.

Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, Kahire’de Ürdünlü ve Iraklı meslektaşları Ayman Safadi ve Fouad Hüseyin’i “üçlü işbirliği çerçevelerini ilerletme ve ortak Arap eylemini teşvik etme” yollarını tartışmak üzere karşıladı.

Ajansın aktardığına göre Mısır Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmed Hafez, amacın bölgedeki son gelişmeler, özellikle Filistin barış süreci ve Suriye, Yemen ve Libya’daki durum hakkında siyasi istişarelerde bulunmak olduğunu söyledi.

Hafız, “Üçlü bakanlar toplantısı, egemenliklerini, güvenliğini ve istikrarını korumak amacıyla Suriye, Yemen ve Libya’yı etkileyen çatışmalara siyasi çözümlere ulaşmanın önemini vurguladı.” Dedi.

Diğer konular arasında “üç ülkenin [Mısır, Ürdün ve Irak] çıkarına olan stratejik projelerin uygulanmasının hızlandırılması ve Arap ülkelerinin su haklarının karşılaştığı zorluklar” olduğunu ekledi.

Bugün erken saatlerde, Filistin ulusal diyaloğu Kahire’de, aralarında Filistin genel seçimleri de dahil olmak üzere önemli olan birkaç temel konuyu tartışmak üzere çeşitli grupların katılımıyla başladı.

Arap dışişleri bakanları, Kahire’de bugün bölgedeki gelişmeleri, özellikle de Filistin meselesini ve yeni seçilen ABD Başkanı Joe Biden’in yönetimiyle nasıl başa çıkılacağını tartışmak için acil bir toplantı yapacaklar.

Ağustos ayının başlarında, Ürdün’ün başkenti Amman’da Ürdün’ün başkenti Amman’da Ürdün, Mısır ve Irak liderleri arasında, bölgedeki gelişmeler, özellikle Filistin sorunu ve koronavirüs pandemisiyle mücadelede koordinasyon üzerine görüşmeler için üçlü bir toplantı yapıldı.

Üç ülke, ilki Mart 2019’da Mısır’da, ikincisi aynı yılın Eylül ayında Amerika Birleşik Devletleri’nde ve üçüncüsü Ağustos 2020’de Amman’da olmak üzere üç zirve düzenledi.

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.