AsyaAvrupaDünyaManşetSiyasetTürk Dünyası

Uluslararası mahkeme Uygur Türklerinin soykırımına dair davayı reddetti

6 Temmuz’da Sürgündeki Doğu Türkistan hükümeti ve Doğu Türkistan Milli Uyanış Hareketi ortaklaşa Çin Komünist partisinin Uygur Türklerine karşı soykırım ve insanlığa karşı suç işlediği iddiasıyla Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne dava açmıştı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Çin Komünist Partisinin Doğu Türkistan halkına karşı soykırım yaptığı ile ilgili davada soruşturma başlatmadan önce daha fazla delil talep ettiğini bildirerek davayı kabul etmediğini bildirdi.

İngiliz gazetesi The Guardian’a göre, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin talebi davayı açan avukatlara iletildiği ve kapsamlı bir soruşturma yapılmasını gerektirecek yeteri kadar delile ihtiyaç olduğunu, bu yüzden davanın reddedildiği savunulduğu yazıyor.

Bilgilere göre Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne ek delillerin sunulması ve ön delil toplama işlemlerinin Çin virüsü nedeniyle aksadığı ifade ediliyor.

Davayı yürüten avukatlara göre geçtiğimiz hafta mahkemeye bazı ek materyaller sağlandı ve muhtemelen 14-16 Aralık tarihleri ​​arasında Hollanda’nın Lahey kentinde toplanacak olan Genel Kurul’un açılışından önce konu hakkında istişare edileceği öne sürülüyor.

Haber: Muhammed Ali ATAYURT

Kaynak: turkistanpress.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.