Manşet

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin Berberoğlu Kararını Eleştirdi

MHP Genel Başkanı Bahçeli, “(Berberoğlu hakkındaki fezleke) Genel Kurul’a getirildiğinde MHP, dokunulmazlığın kaldırılması yönünde oyunu kullanacaktır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Enis Berberoğlu’na ilişkin kararının, “yanlış, mahzurlu ancak bağlayıcı” olduğunu belirterek, bu kararın Berberoğlu’na milletvekili sıfatı kazandırmayacağını bildirdi.

MHP’de Merkez Yönetim ve Merkez Disiplin Kurulları müşterek toplantısı, MHP Genel Başkanı Bahçeli başkanlığında Genel Merkez’de yapıldı.

Toplantı sonrasında yazılı açıklama yapan Bahçeli, MHP’nin 12’nci Olağan Büyük Kurultayı’nın 18 Mart 2018’de yapıldığını, delegelerin oylarıyla Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ile Merkez Disiplin Kurulu’nda (MDK) görev alacak isimlerin belirlendiğini hatırlattı.

Bahçeli, o tarihten bugüne kadar, gerek MYK üyeleri gerekse de MDK üyelerinin, üstlendikleri tarihi sorumlulukları özveriyle ve fedakarlık bilinciyle yerine getirdiğini ifade etti.

MHP açısından, Türkiye’nin son üç yıllık zorlu döneminin, 12. Olağan Büyük Kurultay’ın iradesiyle tezahür eden kadroların inançlı mücadelesi sayesinde göğüslendiğine işaret eden Bahçeli, şunları kaydetti:

“Nitekim oyunlar görülmüş, tuzaklar bozulmuş, komplolar dağıtılmış, kara kampanyalar berhava edilmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi, doğru zamanda, doğru yerde dosdoğru duruş sergilemiş, ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ ilkesini, siyasetinin mihveri, Türk siyasetinin de mihrabı yapmıştır. Bu siyaset kavrayışıyla meseleler ele alınmış, gelişmelerin istikameti, gündemin ağırlık merkezine yerleşen konuların seyir ve ilerleyişi, hem analiz hem de takip edilmiştir. Memnuniyetle ifade etmeliyim ki, ülkemizin hassas ve kırılgan bir döneminde, MYK ve MDK’da sorumluluk üstlenmiş dava arkadaşlarım, görevlerinin gereğini bihakkın yerine getirmişlerdir.”

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.