ManşetYurtiçi

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Pazartesi Günü Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan İle Görüşecek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 27-29 Nisan’da Cenevre’de yapılacak gayriresmi Kıbrıs konferansı öncesinde 26 Nisan pazartesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara’da bir araya geleceklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, göreve geldikten sonra ilk kez başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu Toplantısı devam ederken açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ersan Saner’in de eşlik ettiği Tatar, Başbakan Saner’in daveti üzerine Bakanlar Kurulu Toplantısı’na geldiğini ve Cenevre’de gerçekleştirilecek 5+BM toplantısı yanında da çeşitli konuların görüşüldüğünü söyledi.

Tatar, 27-29 Nisan’da BM öncülüğünde ve garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere’nin de katılımıyla düzenlenecek 5+BM formatındaki gayriresmi Kıbrıs konulu toplantı öncesinde 26 Nisan pazartesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceklerini açıkladı.

Tatar, “Türkiye ile birlikte Kıbrıs Türk tarafının Cenevre’de ortaya koyacağı yeni siyaseti, yani egemen eşitliğe dayalı yan yana yaşayan iki devletin artık çözüm arayışları içinde tek gerçekçi yol olduğunu” değerlendireceklerini kaydetti.

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.