Manşet

Sanayide Suyun Verimli kullanılması ve Atık Su Miktarının Azaltılması Sağlanacak

Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde 2021-2023 yıllarında “NACE Kodlarına Göre Endüstriyel Su Kullanım Verimliliği Projesi” yürütülecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde yürütülecek projeyle sanayide su kullanım verimliliğinin iyileştirilmesi ve atık su miktarının azaltılması için çalışma yapılacak.

Projeyle Nehir Havza Yönetim Planları kapsamında endüstriyel su kullanım verimliliğine ilişkin ülke genelinde faaliyette bulunan sanayi tesislerine karşılık gelen NACE kodları bazında, su kullanım verimliliğinin iyileştirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda sanayinin farklı alt sektörlerinde su kullanımının ve atık su oluşumunun azaltılması için su verimliliği potansiyeli ve bunun hayata geçirilebilmesi için uygulanacak en iyi teknikler belirlenecek.

Projeyle gerek saha gerekse literatür çalışmaları değerlendirilerek su kullanım verimliliğinin iyileştirilmesine ve dolayısıyla atık su miktarının azaltılmasına yönelik çalışmalar yürütülecek. Sanayide suyun verimli kullanımına ilişkin rehber doküman ve eylem planı hazırlanacak, bu sektörde konuya ilişkin farkındalık oluşturulması sağlanacak.

Projenin açılış toplantısı da Tarım ve Orman Bakanlığı ile ilgili bakanlıkların bürokratları, büyükşehir belediyeleri, su ve kanalizasyon idareleri, meslek odaları, dernekler ve federasyonlar gibi ilgili kurum ve kuruluşlardan temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Buna göre, 616 faaliyet kolunda su tasarrufu potansiyeli araştırılacak ve bu kapsamda endüstri tesisleri ziyaret edilecek.

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.