Manşet

Rusya, Türkiye ile Uçuşlarını 1 Haziran’a Kadar Askıya Aldı

Moskova Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Rusya’nın Türkiye ile düzenli ve charter uçuşlarını geçici olarak askıya aldığını bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, COVID-19 endişeleri nedeniyle askıya alınmanın 15 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar süreceğini söyledi.

Hükümetin diğer üyeleriyle bir video konferansta yaptığı konuşmada, pandemideki gelişmeler olumlu bir eğilim gösterirse uçuşların devam edeceğini sözlerine ekledi.

Ayrıca, seyahat acentelerine Türkiye ve Doğu Afrika ülkesi Tanzanya’ya yapılan tur satışlarını durdurmaları önerildiğini söyledi.

Ancak İstanbul ile Moskova arasında haftada iki düzenli uçuşun hizmete devam edeceğini, Rusya’nın başkentinden ve ardından tekrar geri döneceğini söyledi.

Türkiye’nin güneyindeki Mersin ilinde Akkuyu nükleer santral projesinde çalışan Rus vatandaşlarına ev uçuş hizmeti de devam edecek.

Rus yetkililerin hem Türkiye’de hem de Tanzanya’da COVID-19 ile ilgili durumu yakından takip edeceklerini ve gereken adımları atacaklarını sözlerine ekledi.

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.