Manşet

İsrail, İran Konusunda ABD İle Yakın Çalışacağını Söylüyor

İsrail savunma bakanı Pazar günü ABD ile İran konusunda işbirliği yapma sözü vererek, İsrail güvenliğinin Washington’un ulaştığı herhangi bir yenilenmiş İran nükleer anlaşması altında korunacağını umduğunu dile getirdi.

Benny Gantz, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’i konuk ettikten sonra, “İsrail, ABD’yi en az İran değil, tüm operasyonel tiyatrolarda tam bir ortak olarak görüyor” dedi.

“Ve İran ile yapılacak herhangi bir yeni anlaşmanın dünyanın ve Amerika Birleşik Devletleri’nin hayati çıkarlarını güvence altına almasını, bölgemizde tehlikeli bir silahlanma yarışını önlemesini ve İsrail Devletini korumasını sağlamak için Amerikan müttefiklerimizle yakın bir şekilde çalışacağız.”

Üst düzey bir Biden yönetim yetkilisinin İsrail’e ilk ziyaretini yapan Austin, mevkidaşına Washington’un İsrail ile ittifakı bölgesel güvenliğin merkezi olarak gördüğünü söyledi.

Austin’in ziyareti, Demokratik yönetimin, önceki Cumhuriyetçi yönetimin istifa ettiği 2015 İran nükleer anlaşmasına ABD’nin geri dönme arzusundan endişe duyan Başbakan Benjamin Netanyahu ile yapılan görüşmeleri de içeriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.