Manşet

Cezayirli Milletvekilleri İsrail Konusunda Uluslararası Konferansı Bıraktı

e Cezayirli bir parlamento heyeti, bir İsrail temsilcisinin katılımını gerekçe göstererek uluslararası bir konferanstan çekildi .

Konuşan Anadolu Ajansı Cumartesi günü, Ammar Moussa toplantıya Cezayir’i temsil eden üç milletvekilinin biri bir telekonferans toplantısı Akdeniz Parlamenterler Asamblesi temsilcileri arasında Salı ve Çarşamba günü Uluslararası Parlamenterler Ağı tarafından düzenlenen söyledi.

Akdeniz Parlamenter Asamblesi kendisini, “Avrupa-Akdeniz bölgesinin ulusal Parlamentolarının, en iyi siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel çevreyi ve diğer vatandaşlar için koşulları yaratmaya yönelik bu stratejik hedeflere ulaşmak için planladıkları ana forum olarak tanımlamaktadır. üye devletler “.

Moussa’ya göre, bir İsrail temsilcisinin yer almadığı ilk günkü tartışmalar, ekonomik faaliyeti canlandırma, koronavirüsün sonuçlarının üstesinden gelme ve COVID-19 aşılarının adil dağıtımı etrafında dönüyordu.

Moussa, “İkinci gün, bir İsrail temsilcisi Mickey Levy’nin de dahil olduğu katılımcı listesinde bir değişiklik oldu.” katılmamaları talimatı verildi.

Moussa, Uluslararası Parlamento Ağı’na heyetinin geri çekilmesinin nedenini açıkladığını ve bunun da “durumu anladığını” söyledi.

Uluslararası Parlamento Ağı, web sitesine göre, dünya çapında yasa koyucular, parlamenterler ve siyasi ittifaklar arasındaki uzmanlığı ve işbirliğini artırmayı amaçlayan bir koalisyondur.

Geçen ay, Cezayirli milletvekilleri Ulusal Meclis Başkanına İsrail ile normalleşmeyi suç sayan ve İsrail’e seyahat etmeyi yasaklayan hükümleri de içeren bir yasa tasarısı sundular.

Fatura henüz onaylanmadı.

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.