EkonomiManşet

Yunanistan ve Fransa 3 Milyar Dolarlık Savaş Uçağı Anlaşması İmzaladı

Yunanistan ve Fransa’nın Doğu Akdeniz’deki Türk sorunlarına cevaben Atina’nın silahlı kuvvetlerini yükseltme planlarının bir parçası olarak dün 3 milyar dolarlık bir savaş uçağı anlaşması imzaladı .

Raporda, Yunanistan’ın 12’si kullanılmış 18 Fransız Rafale jeti satın alacağı açıklandı.

Hükümet sözcüsü Christos Tarantilis, ilk altı uçağın teslimatının Temmuz ayında başlayacağını söyledi.

Bir grup Yunan hava kuvvetleri pilotu ve teknisyeninin önümüzdeki birkaç gün içinde eğitim için Fransa’ya seyahat edeceğini de sözlerine ekledi.

Türkiye ile Yunanistan arasında son aylarda Akdeniz’de yaşanan sınır anlaşmazlığı nedeniyle gerginlikler yükseldi.

Ağustos ayında Türkiye, Yunanistan ve Mısır’ın tartışmalı bir- deniz  sınırlandırma anlaşması imzalamasının ardından Doğu Akdeniz’de enerji araştırmalarına yeniden başladı ve Türkiye’nin keşifleri durdurma konusundaki iyi niyet jestini reddetti .

Türkiye, Yunanistan’ın Türkiye kıyılarına yakın küçük adalara dayalı münhasır ekonomik bölge ilan etme çabalarına sürekli olarak karşı çıkarak, Akdeniz’de en uzun kıyı şeridine sahip olan Ankara’nın çıkarlarını ihlal etti.

Ankara ayrıca, Kıbrıs adası yakınlarındaki enerji kaynaklarının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile Güney Kıbrıs Rum yönetimi arasında adil bir şekilde paylaşılması gerektiğini söyledi.

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.