Manşet

PA, Biden’in İşgal Altındaki Topraklarda Yasadışı İsrail Yerleşim Faaliyetlerini Durduracağını Umuyor

Filistin Yönetimi (PA) Başbakanı Mohammad Shtayyeh Pazartesi günü, yeni ABD yönetiminin işgal altındaki Filistin topraklarındaki yasadışı İsrail yerleşim faaliyetlerini durdurması yönündeki umudunu dile getirdi .

Kabinesinin Ramallah’ta düzenlediği toplantının başında konuşan Shtayyeh , ABD Başkanı seçilen Joe Biden’in İsrail’in “eşi görülmemiş yerleşim saldırısını” durdurmak için mümkün olan her türlü çabayı göstermesi yönündeki umudunu iletti.

Filistin Yönetimi’nin başbakanı da, İsrail’in yasadışı yerleşim yerlerinde 760 yeni ünite inşasını mevcut yönetimden ayrılmadan önce onaylayarak zamana karşı yarışta olduğunu ve bu yerleşim projeleri paketiyle Biden’i selamlamak istediğini söyledi.

“Dünya, İsrail yerleşimleri konusunda ciddi bir duruş sergilemeli ve uluslararası toplumun desteğini alan iki devletli çözümü koruma sorumluluğunu üstlenmelidir.”

Shtayyeh, Pazar günü Batı Şeria’nın kuzeyindeki Madama köyüne düzenlenen saldırıyı ve 11 yaşındaki Hala Al Qat tarafından kurtarılmadan önce kaçırılma girişimini gerekçe göstererek İsrailli yerleşimcilerin işgal altındaki topraklardaki Filistinli sivilleri terörize ettikleri konusunda uyardı . Ailesi.

Filistinli kız Hala, bir grup İsrailli yerleşimcinin evinin önünde dururken ona taş atmasının ardından yüzünde ve kafasında yaralı kaldı.

Shtayyeh’e göre “yerleşimcilerin saldırıları sadece çocuklara değil, her yerdeki tüm Filistinlilere yöneliktir.”

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.