AsyaGenelKöşe YazılarıManşetOrtadoğuSiyasetTürk Dünyası

Vesim TOKATLI Yazdı: ‘Türkmenler Türk Devletinin Mezopotamyadaki Bekçisidir’

Türk vatanının bin yıllık devlet sevdasıyla bağlı olan Türkmen Halkı gerektiğinde devlet için canını vermiş, gerektiğinde de bitmeyen geceler süresince bekçiliğini yapmışlardır. 

Tarih, Türkmen ehlini hep cesur duruşlarıyla anmıştır. Ortadoğu’da Türk’ün bekçisi olarak adlandırılan Türkmen Halkı, din başta olmak üzere Türk dilini ve kültürünü yaşatmaya yıllarca devam etmişlerdir. 

Türkmenler, Ortadoğu’nun temel sorunu olmasada ırk yönünden ilk hedef haline gelmişlerdir. Buna örnek olarak fikri kuşatmalar, demoğrafik dağılımlar ve son olarak yapılan çokça katliamları görebiliriz. 

Buna rağmen tarihin gömmeye çalıştığı Türkmen Halkı münferit yapıda olsada  dinini, dilini ve kültürünü yaşatmaya devam etmişlerdir.

O bölgelerde Türk olmak zor olsada bekaları için gerektiğinde savaşmış gerektiğinde de başka işlevlerle sorunlarını çözmeyi başarmışlardır. 

Verilen mücadelenin ana maddesi Türk varlığını korumaktır. Stratejik olarak bakmak istersek Türkmen’i o bölgelerden yok etme istekleri Türk’ün gücünü bir nevi de olsa zayıflatmaktır. 

Ortadoğu’daki devrimlerin başladığından bu yana Türkmen varlığı azalmıştır. Bu azalma Türkmen halkı için büyük bir zarardır. Zararın kaynağı ise oluşan demografik dağılımlar, kültür karışımı ve belki de dilin yozlaşmasına kadar uzanacaktır. 

Bugünlerde yeni nesil içinde Türk dilini hâlen korumaya çalışanlar var olsalar da şartlar Türkmen halkını zor bir durumda bırakmıştır. 

Türk dili, gelenek, görenek ve kültürü yavaşça kaybolmaktadır. Bunun ana sebebi bahsettiğimiz gibi demografik dağılımlar ve savaşlardan ötürü kaynaklanan hicretlerdir. Buna örnek olarak Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede varlıklarını dağılmış bir şekilde sürdürmeye çalışmaktadırlar. 

Bu dağılım dil ve kültür konusunda feci bir yozlaşmaya uzanmaktadır. Bunun için talep veyahut tarif ettiğim konu Türkmen siyasi partileri, STK’ları ve dernekler ile ortak bir çalışmada bulunup Türk Dili üzerinde çalışması, tekrardan canlandırması gerektiğini düşünüyorum. Aksi durumu Türkmen ehlinin saflarında daha da dağılımlar olacaktır. Bu da Atalarımızın armağan edilmiş miraslara ihanet ve saygısızlık olarak tarihe geçecektir. Türkmenler dün de olduğu gibi bugün de Türk Vatanının Ortadoğu’daki bekçisidir. Türkmen’i yok etmek Türk’ü Alem-i İslam’dan ve bizi bekleyen milyonlarca mazlumdan uzak tutmaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.