ManşetTürk Dünyası

Azerbaycan Askeri Verdiği Sözü Yerine Getirdi

Azerbaycan’ın Karabağ’da bulunan Ermeni işgalindeki topraklarını kurtarmak için başlattığı harekatta şehit olan Üsteğmen Memiyev, Bakan AKAR’a verdiği sözü tuttu.

Karabağ bölgesinde gerçekleşen ve 44 gün süren savaşta birçok yerleşim yerinin Ermenistan işgalinden kurtarılmasında rol oynayan Azerbaycan Türkü Tankçı Üsteğmen Memiyev, şehit oldu. Memiyev, Ağustos 2020’de düzenlenen Türkiye-Azerbaycan Fiili Atışlı Ortak/Müşterek Tabur Görev Kuvveti Tatbikatında başarılı olduğu için ödül almış ve Milli Savunma Bakanı Hulusi AKAR’a “Topraklarımızı kurtaracağız” sözü vermişti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kuvvet Komutanları ve Milli Savunma Bakanı Hulusi AKAR, geçtiğimiz günlerde Azerbaycan ziyareti esnasında fotoğraf sergisi açılışına katıldı. Sergide AKAR’ın bir fotoğrafı fark etmesi üzerine Azerbaycan Savunma Bakanlığı yetkilisi Albay Abdulla Gurbani, Şehit Memiyev’in hikayesinden bahsetti.

Gurbani, o fotoğrafın 13 Ağustos 2020’deki tatbikat sonrasında çekildiğini belirterek, AKAR’ın askerlere 30 yıldır esaret altında olan toprakları kurtarma amacına yönelik çalışmalarını söylediğini ve Memiyev’in de AKAR’a, “Biz başkomutandan emir bekliyoruz. Emir geldiği an topraklarımızı kurtaracağız ve sizin isteğinizi yerine getireceğiz.” şeklinde yanıt verdiğini ifade etti. Gurbani ayrıca bu konuşmayı Memiyev’in arkadaşlarına anlatarak Hulusi AKAR’a topraklarını geri alacaklarına dair söz verdiğini belirttiğini aktardı.

Çatışmada ağır yaralanan ve şehit olan Memiyev, son cümlelerinde sözünü tuttuğunu ve amacına ulaştığını belirtti.

AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN RUHU ŞÂD OLSUN!

SAVUNMA SANAYİST

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.