Manşet

AB Üyeliği Türkiye’nin Stratejik Hedefidir

Türk parlamentosu başkanı Salı günü Avrupa Birliği üyeliğinin hala Türkiye’nin stratejik hedeflerinden biri olduğunu söyledi .

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Rik Daems ile Ankara’daki görüşmesi öncesinde Mustafa Şentop, “Türkiye’nin AB yöneliminin güçlendirilmesi ve korunması herkesin çıkarına olacaktır.” Dedi.

Sentop, Türkiye’nin son dönemde AB üyeliğine yönelik reformlarını hızlandırdığını da sözlerine ekledi. “Reform çabalarımızın sendika tarafından da desteklendiğine dair meşru bir beklenti var.”

Nisan 1987’de Türkiye tam AB üyeliği için başvuruda bulundu. Ancak, Kıbrıs Rum yönetiminin itirazları ve Almanya ve Fransa’nın muhalefeti nedeniyle AB ile müzakereler 2007’de durdu. Türkiye ile AB arasındaki ilişkiler, mülteci kriziyle başa çıkmak için ivme kazanmanın gerekli olduğu 2015 yılına kadar durağan kaldı.

Sırasıyla Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi başkanları Ursula von der Leyen ve Charles Michel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye-AB ilişkilerinin geleceğini görüşmek üzere önümüzdeki hafta Türkiye’yi ziyaret edecek.

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.