ManşetOrtadoğuSiyaset

Eski Mossad Başkanı, İran’ın Süleymani’nin İntikamını Biden’in Göreve Başlamasıyla Alacağını İddia Etti

The Jerusalem Post tarafından yayınlanan bir rapora göre, iki eski Mossad şefi ve eski bir ulusal güvenlik konseyi başkanı, İran’ın şimdiye kadar Kasım Süleymani’nin intikamını alamadığını ve ABD Başkanı Seçilmiş Joe Biden’ın göreve gelmesine kadar herhangi bir işlem yapma olasılığının düşük olduğunu iddia etti.

Eski Mossad direktörü Shabtai Shavit, Kasım ayında Tahran’ın en büyük nükleer bilimcisi Mohsen Fakrhizadeh’e düzenlenen suikastın “İran’ın Orta Doğu’daki askeri faaliyetlerine karşı çifte darbe” olduğunu söyledi.

Bunun dışında Shavit, “İranlıların sabrının hiç bitmediğini” kaydetti ve ”Cevap vereceklerini hesaba katmalıyız. Kaliteli bir hedefe saldırmak için fırsat bekleyecekler ” dedi.

Eski Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı ve Tümgeneral (res.) Giora Eiland, Tahran’ın herhangi bir eyleminin ancak Biden göreve geldikten sonra gerçekleşeceğini varsaydı.

3 Ocak 2020’de, Kudüs Gücü komutanı İslam Devrim Muhafızları (IRGC) General Qasem Soleimani, giden ABD Başkanı Donald Trump tarafından doğrudan onaylanan bir hareketle, arabası Bağdat Uluslararası Havaalanı’ndan ayrılırken hedefe yönelik bir ABD insansız hava aracı saldırısında öldürüldü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.