Eski İran Cumhurbaşkanı’nın kızı: Babam Süleymani’yi Suriye’ye müdahale etmemesi konusunda uyardı

BEYRUT, LÜBNAN (20:00) – Merhum İran Cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani’nin kızı Faiza Rafsancani, babasının İran’ın Suriye’deki savaşa katılmasına karşı çıktığını belirterek, “İran’ın Suriye’ye müdahalesi 500.000 kişinin ölümüne neden oldu” dedi. .

Rafsancani, İcra Konseyi başkanı olan babasının (başkanlık görev süresinin bitiminden sonra) İran’ın Suriye’deki savaşa katılmasına karşı olduğunu söyledi ve eski Devrim Muhafızları Kudüs Gücü eski komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani’yi bilgilendirdi. , Suriye’deki krizin başlangıcından beri.

Rafsancani, Ensaf News’e verdiği röportajda “Süleymani, Suriye’ye gitmeden önce babama danıştı ve babam ona gitmemesini söyledi” dedi

Süleymani suikastının yıldönümünde, yaptığı şey hakkında kimsenin konuştuğunu duymadık ama babam zeki ve ileri görüşlüydü ve ona gitmemesini tavsiye etti ve haklıydı. ”

Eski milletvekili sordu: “Süleymani’nin eylemleri ve direniş politikamız ne üretti? Ekonomi, özgürlükler ve dış politika alanlarında bizim için ne başardılar? “

Rafsanjani, İran’ın bölgedeki politikasını eleştirerek, “dostlarımızı kaybetmemize yol açtı ve dış politikamız iç politikaya benzer hale geldi, destekçiler eleştiriye, ardından eleştirmenler rakiplere dönüştü.”

Tahran belediye başkanı olan kardeşi Mohsen Hashemi Rafsanjani, “Trump İran’a yaptırım, suikast ve hakaret uygulamasından başka hiçbir şey yapmadı. Yazdıklarınız için özür dile ve babanızın itibarını zedeleme. “

Aktivist İbrahim Soltanian’ın, “Süleymani’nin Süleymani’nin elde ettiği büyük başarıyı gerçekleştirmesi için IŞİD’e satılması gerektiğini belirten Rafsancani’nin Kasım Süleymani’ye yönelik eleştirisi Twitter’da öfkeye yol açtı.”

Eski bir reformcu ve parlamento figürü olan Faiza Hashemi Rafsanjani, hükümete karşı propaganda yapmakla suçlandıktan sonra 2011 yılında altı ay ertelenmiş hapis cezasına çarptırıldı ve beş yıl süreyle siyasi, kültürel ve gazetecilik faaliyetlerinde bulunmaktan men edildi.

almasdarnews

Exit mobile version