Manşet

Beyaz Saray, Biden’in İsrail’in Netanyahu’yu Küçümsediğini Yalanladı

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden’in İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’yu geçen ay göreve gelmesinden bu yana yabancı liderlerle yapılan telefon görüşmelerinin ilk turuna şimdiye kadar dahil etmeyerek kasten küçümsediğini yalanladı .

Demokrat cumhurbaşkanı ile uzun süredir görev yapan sağcı başbakan arasındaki doğrudan temas eksikliği, İsrail’de ve Orta Doğu uzmanları arasında, yeni yönetimin Netanyahu’nun Biden’in selefi eski Başkan Donald’la kurduğu yakın ilişkilerden duyduğu hoşnutsuzluğun sinyalini veriyor olabileceği yönündeki spekülasyonları körükledi. Koz.

Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki gazetecilere Biden’ın ne zaman arayacağı sorulduğunda, “Başbakan Netanyahu ile görüşmeyi dört gözle bekliyor,” dedi. “Sizi temin ederim ki yakında olacak, ancak belirli bir zamanım veya son tarihim yok.”

Bir Biden nezaket çağrısındaki gecikmenin İsrail liderine saygısızlık anlamına gelip gelmediği soruldu. Psaki, “Bu kasıtlı bir bozulma değil. Başbakan Netanyahu, başkanın bir süredir tanıdığı biri.” Biden, “konuşmayı dört gözle beklediğini” söyledi.

İsrail, Washington’un en yakın müttefiklerinden biridir. Trump ve Biden’in başkan yardımcısı olarak görev yaptığı selefi Barack Obama, göreve geldikten birkaç gün sonra Netanyahu ile konuştu.

Biden, Çin, Meksika, İngiltere, Hindistan, Fransa, Almanya, Japonya, Güney Kore ve Rusya’dan olanlar da dahil olmak üzere bir dizi yabancı liderle görüşmeler yaptı.

Netanyahu, küçümsendiği fikrini küçümsedi.

Netanyahu, Ortadoğu politikası konusunda Trump ile neredeyse kilit adımdayken, Biden ile daha soğuk ilişkiler içinde olabilirdi. Biden uzun zamandır İsrail’de Washington’da bir arkadaş olarak görülüyordu, ancak o ve Netanyahu bazen aynı fikirde değillerdi.

Netanyahu, son seçimlerde Trump ile olan bağını, ABD’yi politikalarıyla uyumlu tutma yeteneğini göstermek için kullandı. Ancak İsrail’in iki yıl içinde 23 Mart’ta yapılması planlanan dördüncü seçimi ile artık o siyasi lükse sahip olmayabilir.

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.